Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

YİH’de Yangın Tatbikatı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticiliği Sivil Savunma Amirliği tarafından Hastane Afet Planı kapsamında Yangın söndürme ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat şu senaryo ile gerçekleşti.

 

Hastane HAP (Hastane Afet Planı) Bünyesinde Senaryo gereği hastane 3. Kat Cerrahi Servisinde 09.05.2016 Tarihinde saat:14.00 da yangın çıktı. Çıkan yangına servis personeli ve hap planında görevli yangın söndürme ekiplerimiz, kurtarma ekiplerimiz anında müdahale ederek yangının daha fazla büyümesini engellendi. Devamında itfaiye ve 112 ekiplerine bilgi verilerek, Hap planında görevli Personel, Hastane Yöneticiliği (Hap Başkanı) bünyesinde toplanarak gerekli önlemler alındı. Senaryo gereği çıkan yangında 3.Kat cerrahi servisinde çalışan 3 servis personelimizin sağlık durumu iyi olup, serviste yatan 23 hastanın 20 sinin durumları iyi olduğu için ayaktan tedavisi yapılmış ve diğer servislere tahliyesi sağlandı. 2 hasta durumları ağır olduğu için, acil servise sevki sağlandı. Hastane acil servisi dumandan zehirlenen hastalara müdahale etti..

 

TEDBİRLER ALINDI

Aşırı ve yoğun dumandan etkilenen 1 hastamız itfaiye merdiveni ile kurtarılmıştır. Kurtarma çalışmaları esnasında yoğun dumandan zehirlenen ve durumu ağır olan 2 hastamızdan birisi eks olmuş, diğer 1 hastamızın durumu ağır olduğu için Tıp fakültesi hastanesine sevki sağlanmıştır. Meydana gelen yangında 3. Kat Cerrahi servisimiz kısmen yanmış olup, yangın diğer servis ve katlara sıçramadan kontrol altına alınmıştır. Yangın ilk çıktığı andan itibaren hastane personelimiz hap planı bünyesinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek büyük bir fedakârlık örneği göstermiştir. Yine senaryo gereği meydana gelen yangında panik ve kargaşa önlenerek, güvenlik personelimiz olası bir taşkınlık ve hırsızlık olaylarına karşı gerekli güvenlik tedbirlerini almıştır.

 

TEŞEKKÜR EDERİZ

Tatbikat sonrası Hastane Yöneticisi HAP Başkanı Uzm.Dr. Tekin Akça meydana gelen yangın tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Tatbikata katılan tüm personel büyük bir ciddiyetle olaya yaklaşmış gerçeğini aratmayacak, başarılı bir şekilde tatbikatı gerçekleştirildi. Hastane yönetimine ve katılan tüm ekibe başarılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x