Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

YİH’de yeni bir yöntem

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi yine bir ilke daha imza attı.

 

SADECE YİH’DE YAPILIYOR

Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça ve Kardiyoloji Bölümü Uzm. Dr. Murat Güzel konu ile ilgili açıklama yaptı.  Uzm.Dr. Güzel Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine baş ağrısı şikayeti ile gelen 67 yaşında Gazi Çalış hastanemize efor esnasında oluşan göğüs ağrısı şikayetiyle kardiyoloji polikliniğine başvurdu.  Yapılan tetkikler sonucu hastaya ‘koroner fistül’ tanısı konuldu. Uzm.Dr. Güzel tarafından gerçekleştirilen “coil embolizasyon” yöntemiyle hasta açık kalp ameliyatı olmadan sadece 1 gün hastanede yatarak sağlığına kavuştu.  Bu yöntem “coil embolizasyon”  İlimiz de şuana kadar sadece Yüksek İhtisas Hastanesinde yapıldığını  belirterek hastalarımızın diğer illere gitmelerine gerek kalmadığını belirtti.

 

10 BİN’DE 8

Yöntem ile ilgili Uzm.Dr. Güzel şu açıklamada bulundu; “Efor esnasında oluşan göğüs ağrısı ve nefes darlığının çok ender sebeplerinden biri  koroner fistüllerdir. Sıklığı yaklaşık yüzde 0.08 yani (on binde 8) civarındadır.  farklı karakterde olabilen “koroner  fistüller” kalbin kendisini  beslemesi  için olan gerekli olan  kanı farklı dokulara göndererek  hastada  göğüs ağrı veya nefes darlığı gibi yakınmalara sebep olurlar. Bu hastalık Koroner angiografi  yöntemiyle teşhis edilebilir. Günümüzde bu hastalığın tedavisi için açık kalp ameliyatı yapılmaksızın “coil embolizasyon” yöntemiyle endovasküler yani anjiyografik yöntemle kapatılabilmektedir” dedi.

 

BİR GÜNDE TABURCU OLDU

Hastanenin Başhekimi Uzm. Dr. Tekin Akça konu ile ilgili olarak, bu ameliyattan sonra hastanın bir günde taburcu olduğunu, bu tip ameliyatların az sayıda merkezlerde ve 3’üncü basamak hastanelerinde yapılabilmekte olduğunu söyledi. Akça, “İlimiz Yüksek İhtisas Hastanemiz de bu yöntemin kullanılarak hastada herhangi bir şikayet olmaksızın başarılı bir şekilde yapılabilmesi bizim için büyük bir kazançtır” şeklinde konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x