Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

YİH’in geliri 6.7 milyon TL’ye yükseldi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ OP. DR. MUSTAFA BOYABATLI YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
 
Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mustafa Boyabatlı,  Genel Sekreterlik çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Göreve geldiği günden bugüne en iyi hezimeti vermek için ekip olarak çalıştıklarını belirten Bayabatlı, hastane gelirlerinin aylık 5 milyon TL’den, 6.7 milyon TL’ye çıktığını açıkladı.
 
Göreve gelmelerinin ardından bir çok yeniliklere imza attıklarını, bugüne kadar yapılan çalışmalar da, Kırıkkale’nin sağlıkta geldiği noktayla birlikte, Genel Sekreterliğimize bağlı hastanelerin Bakanlığın istediği kriterleri yakaladığını söyleyen Boyabatlı yaptığı açıklamada ,  2015 yılında 13 milyon 98 bin TL’lik yatırım yaptıklarını,  aylık hastane gelirlerinin  5 milyon TL’den, 6.7 milyon TL’ye çıktığını, genel sekreterliğin ve bağlı sağlık tesislerinin bütçesinin 87 milyondan  100 milyon TL çıkarıldı kurum olarak aylık bazda 100  bin TL olan Nöbet ücreti ödeneğini ise 400 bin TL çıkardı, Döner sermaye ödemelerin de ise  totalde aylık bazda 1,7 milyon TL’den  2,5 milyon TL çıkardıklarını söyleyen Boyabatlı, “Bu bağlamda, hedeflenen mali çalışmalar doğrultusunda, hastane kurulduğundan beri bir ilk gerçekleştirilerek  2015 yılını borç yükü artışı olmadan kapatıldığını, Genel Sekreterliğin hiç olmadığı kadar güçlü bir mali yapıya sahip olduğunu ve ülkemizdeki 89 Genel Sekreterlik içerisinde mali durumu en iyi olanlardan birisiyiz” diye konuştu.
 
381 PERSONEL GÖREV YAPIYOR
Sağlık çalışanları olarak toplamda bin 748 personellerinin bulunduğunu ifade eden Boyabatlı, “Temizlik güvenlik ve veri hazırlama kontrol işletmeni noktasında da 381 personel görev yapıyor. 24 saat acil sağlık hizmeti veren  hastanemizde “2015 yılı içerisinde 288 bin 291 hasta acile kayıt yaptırdı. 2015 yılı itibariyle Polikliniklerimiz de ayaktan tedavi gören hasta sayısı 577862 kişi ,Yine geçmiş yıl itibariyle hastanede  yatarak tedavi gören hasta sayısı ise 40 bin 084 olarak belirlendi. Ayrıca 2015 yılında A,B,C,D,E grubunda toplam 30795 ameliyat gerçekleştirilmiş olup 14 ameliyat masasıyla hizmet verilmektedir” ifadelerini kulandı.
 
YÜZDE 21 ORANINDA KAPASİTE ARTIŞI
2015 yılında Yoğun bakımlarımızda Yetişkin yoğun bakım 1,2,3 basamak yatak sayısı 54, Yenidoğan  1,2,3, basamak ünitemizde  yatak sayısı 20  olduğunu belirten Boyabatlı, “2014 yılında yoğun bakımda 61 olan yatak sayısı 2015 yılında toplam 74 yatağa yükseltilmiş olup yüzde 21 oranında kapasite artışı sağlandı.  Ayrıca Genel Sekreterliğimiz ve bağlı Sağlık tesislerimizin modernizasyonu açısından daha kaliteli hizmet sunumu sağlamak için günümüzün şartları ve koşulları doğrultusunda 2,128 milyon liralık yatırımla tüm tıbbi cihazlarımız yenilenmiş olup, ayrıca  1,964 milyon liralık yapım,onarım yatırımı gerçekleştirilmiştir” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu