Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

YIKIMI MKE YAPIYOR!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Şehir merkezindeki MKE lojmanlarının ekonomik ömrünü tamamladığı için yıkıldığı öğrenildi. Boşalan arazilerin değerlendirilmesi konusunda ise TOKİ ve Belediye ile görüşmelerin sürdüğü iddia edildi.

 

TEKNİK RAPOR HAZIRLANDI

Gazetemizin “Kim niye yıkıyor” başlıklı haberinde, şehir merkezindeki MKE Lojmanlarının yıkılma sebeninin resmi kurumlarca açıklanmadığı yer almıştı. Gün gün sırayla yıkılan MKE Lojmanlarının ekonomik ömrünü tamamladığı için yıkıldığı öğrenildi. Konu hakkında MKE’nin bir teknik rapor hazırladığı, bu raporu genel müdürlüğe gönderdiği öğrenilirken, yıkıma onay verilmesi ile birlikte lojmanların peyderpeyi yıkılmaya devam edileceği öne sürüldü.

 

GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Yıkımı devam eden lojmanların kanalizasyonun sisteminin yıprandığı, iç ve dış yapısında dökülmeler olduğu ve ihtiyaçlara cevap veremediği için boşaltıldığı ve yıkım kararlarının çıktığı öğrenildi. Boşalan araziler hakkında ise TOKİ ve belediyelerle görüşmelerin yapıldığını, arazilerin değerlendirilmesi konusuna MKE Genel Müdürlüğü’nün sıcak baktığı öğrenildi.

 

ADALET SARAYI ÖRNEĞİ

Daha önce TOKİ’nin MKE lojmanlarının yer aldığı alana, yeni lojmanlar, alışveriş merkezleri ve rekreasyon alanları yapacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Akabinde Kırıkkale Belediyesi ile MKE yetkilileri arasında lojman arazilerinin değerlendirilmesi noktasında görüşmeler yapılmıştı. Ağabey Pehlivanlı Bulvarı mevkiindeki lojmanlardan boşalan arazinin bir kısmına yeni Adalet Sarayı binasının inşa edileceği daha önceden açıklanmıştı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu