Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Yılbaşında geliyor!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sigaranın açık alanlarda sınırlandırılmasına ilişkin genelge yılbaşından itibaren yürürlüğe girecek. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, açık alanlarda sigara içilen ve içilmeyen bölümlerin oluşturulmasının zorunluluk haline geleceğini söyledi.

Dumansız hava sahası genişliyor

Daha önce yapılan yasal düzenlemenin kapsamanın genişletileceğini açıklayan Dr. Güngüneş, nargilenin de artık yasa kapsamına gireceğini ifade etti. Çocuk parklarında sigaranın tamanen yasaklanacağını sözlerine ekleyen Dr. Güngüneş, yılbaşında yürürlüğe girecek yeni yasal düzenlemenin dumansız hava sahasının genişletilmesi hedefi taşıdığını söyledi.

Özel bölümler oluşturulacak

Güngüneş çocuk parklarında sigaranın yasaklanacağını tekrarladı ve şunları söyledi; “Diğer parklarda da belirli bir mekanda, parkın belirli köşesinde sigara içilen alan yapma. Yine Hastane ve ibadethane bahçelerinde sigara içilebilecek alan yapılması. Halka açık restoran ve kafeterya gibi açık havadaki mekanlarda da açık havanın sigara içilen ve içilmeyen bölümleri gibi düzenlemelerin hazırlıkları bakanlık tarafından yapılıyor. Tamamlanınca başbakanlığa sunulacak ve genelge olarak yayınlanacak” dedi.

Yılbaşı itibariyle yürürlüğe girecek

Dr. Güngüneş hazırlıkların 1 ay içerisinde tamamlanacağını ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun da açıkladığı gibi genelgenin yılbaşı itibariyle genelgenin yürürlüğe gireceğini söyledi. Dr. Güngüneş, “Yapılan hazırlıklar tamamlandığında ülkemizde dumansız hava sahası genişleyecek. Daha sağlıklı bir toplum ve sağlıklı gelecek için çok önemli olan bu genelge elimize ulaşır ulaşmaz uygulama noktasında denetimlere başlayacağız” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu