Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemKırıkkaleManşet

Yılda 203 Bin Kwh elektrik üretilecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

OSB’DE GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde,  Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Güneş Enerji Santralinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın, OSB’de Bin 961 metre alan üzerine kurulan Güneş Enerji Santrali’nin saatte 150 Kwh, yılda ise 203 Bin Kwh elektrik üreteceğini söyledi.

 

592 BİN 280 TL

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde,  Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen,  Güneş Enerji Santralinin açılışı gerçekleştirildi. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın, kurulan panelin Organize Sanayi Bölgesinde önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Nurettin Aydın,  saatte 150 kwh elektrik üreten 600 adet güneş enerji panelinin yerleştirildiğini söyledi. Aydın, yıllık 203 bin kwh elektrik üretecek sistemin, 592 Bin 280 TL olduğunu bildirdi.

 

150 KWH GÜCE SAHİP

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin enerji üretiminde kendilerine önemli katkılar sağlayacağının altını çizen Aydın, enerji sistemlerinin olumlu kullanılmasının amaçlandığını söyledi. Aydın, bu projenin tüm firmalara örnek olması gerektiğini ve gelişmiş ülkelerin birçoğunun bu sistemi kullandığını ve bu konuda önemli çalışmalar yaptığını hatırlattı. Aydın, enerji altyapısının güçlendirilmesi için Bin 961 metre alan üzerine kurulan ve 150 Kwh güce sahip 600 adet panelin yıllık 203 Bin 40 Kwh enerji üreteceğini iddia etti.

 

MADDİ ANLAMDA TASARRUF

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan firmaların altyapı ve hizmetleri için kullanılacak elektriğin ‘Güneş Enerjisi Santrali’ ile sağlanacağını belirten Aydın, en kısa zamanda Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgazın geleceğini ve firmaların doğalgaz kullanacağı müjdesini verdi. Yenilenebilir enerji sistemlerinin Kırıkkale’de sürdürülebilir sanayinin gelişimi için önemli olduğunu belirten Aydın, böylelikle dışa bağımlılığın azalacağını ve maddi anlamda firmaların önemli bir tasarruf sağlayacağını kaydetti.

 

ENERJİ GİDERLERİ ÇOK YÜKSEK

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ise Kırıkkale’de enerji giderlerinin çok yüksek olduğunu ve ülkenin menfaati için bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Enerji üretimi için, hatırı sayılır tesislerin olduğunu ve bu tesislerin yatırımlarını devam ettiğini belirten Haktankaçmaz, AHİKA ve üniversitenin de bu projelere destek verdiğini bildirdi. Kırıkkale’ye örnek olması gereken projenin, kent genelinde ki diğer firmalara da örnek olması gerektiğini belirten Haktankaçmaz, gayretin olduğu yerde başarının geleceğini ifade etti.

 

PROBLEMLER ÇÖZÜLÜYOR

Kırıkkale ve Keskin Organize Sanayi’nin bazı problemleri olduğunu ve bu altyapı problemlerinin giderilmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Haktankaçmaz, Keskin OSB’de elektrik sıkıntısının olduğunu ve kısa zamanda bu sorunun çözüldüğünü kaydetti. Kırıkkale OSB’de de doğalgazın olmadığını ve bu konuda Maliye Bakanlığı’ndan gelecek olan kaynağın yüzde 80’inin bu projeye aktarılacağını belirten Haktankaçmaz, doğalgaz sorunun çözülmesinin firmalara da katkı sağlayacağını belirtti. Konuşmaların ardından OSB’de bulunan firma yetkilileri Vali Haktankaçmaz ile OSB’de yaşanan sorunlar ve projeler hakkında konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x