Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKeskinKırıkkaleKültür SanatManşet

Yine unutuldu…

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Haber: Burak CAN
KIRIKKALE’NİN YETİŞTİRDİĞİ BOZLAK USTASI HACI TAŞAN
 
Kırıkkale’nin yetiştirdiği ünlü bozlak ustası Hacı Taşan ölümünün 33’uncu yıl dönümünde unutuldu. Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğünün Hacı Taşan için hiçbir etkinlik yapmaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
 
ÜÇ SENEDİR ETKİNLİK YAPILMIYOR
İlimizde yetişen en büyük sanatçılardan biri olan Hacı Taşan 33’üncü ölüm yıldönümünün hatırlanmaması Kırıkkaleliler ve Keskinliler tarafından büyük bir tepki ile karşılandı. Hacı Taşan’ın ölüm yıldönümünün unutulmasından dolayı İl Kültür Müdürü Yahya Kemal Er ve Kültür Müdürlüğü yöneticilerine ateş püsküren vatandaşlar, “Hacı Taşan gibi bir büyük bir ustanın adına parklar yaptırılıyor evi müze haline getiriliyor, kasetleri çoğaltılarak dağıtılıp reklamlar yapılıyor amma ölüm yıldönümü neden unutuluyor. Kırıkkale tarafından unutulması bizleri çok üzdü. Vatandaşlar Kültür Müdürlüğü’nün böyle bir hatayı nasıl yaptığına anlam veremediklerini üç senedir hiç bir etkinlik yapılmıyor” dediler.
 
KASITLI MI YAPIYORLAR?
İl Kültür Müdürlüğünün Hacı Taşan’ı kasıtlı kasıtlı yaptıklarını düşündüklerini söyleyen vatandaşlar, Hacı Taşan Kırıkkale değil de başka bir il de olmuş olsaydı günlerce anma programları düzenleneceğini ifade ettiler. Vatandaşlar, “Ölümünün 33. yılında saygı ile yâd ettiğimiz Hacı Taşan sağlığında kendi tabiri ile gerekli ilgiliyi görmemiştir. Hacı Taşan’a ait olan birçok parça bugün birçok sanatçı tarafından gerek ekranda gerekse kaset ve CD’lerde okunmaktadır. Bırakın Türkiye’yi ilimizin medar-ı iftarı olan üstad Hacı Taşan’ı layık olduğu değeri vermiyoruz. Madem siz yapmadınız Keskinli yetkililere ne demeli? Onlarda mı unuttu yani!” dediler.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu