Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yola çıkmak isteyene yol açık

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nce düzenlenen, “Yola çıkmak i̇steyene yol açık” temalı Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması sona erdi.

 

2 BİN 900 KİŞİ KATILDI

Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Kırıkkale’de ise Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından bu yıl 5. düzenlenen Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması’na, Türkiye genelinde 588 bin 230, Kırıkkale’de ise 2 bin 900 kişi katıldı. Ufka Yolculuk İl Temsilcisi İlker Akgün, kent merkezi ve ilçelerde yarışmanın sorunsuz olarak tamamlandığını söyledi.

 

2 SAAT SÜRDÜ

Yarışma sayesinde birçok kişinin yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in mealini okuma fırsatı bulduğunu belirten Akgün, şöyle konuştu: “Okuma alışkanlığının istenen düzeylerde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın, özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak, Ufka Yolculuk organizasyonunun en büyük amacıdır. Herkesin Kur’an-ı Kerim’i okuması, okuyanların ise daha derinlemesine bilgi sahibi olması ve bilgisini sınaması için bu seneki konumuzu Kur’an-ı Kerim meali olarak belirledik. Bu, Türkiye ve online olarak ise tüm dünyayı kapsayan en büyük sivil yarışma organizasyonu. Dünyanın 75 ülkesinden, yurdumuzun tüm illerinden, 893 ilçeden, cezaevlerinden toplam 588 bin 230 kayıtlı yarışmacımız oldu” dedi. 8 ayrı kategoride yapılan ve 2 saat süren yarışmanın sonuçlarının 21 Nisan’da açıklanacağı ve dereceye girenlere umre seyahati, tablet bilgisayar ve para ödülleri dağıtılacağı belirtildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x