Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yüreğimize Düşen Dördüncü Acı…

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Şırnak’ın Silopi ilçesinde polis aracına düzenlenen terörist saldırıda şehit olan polis memuru Yılmaz Dikmen’in naaşı Nur Caminde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yuva mezarlığında defnedildi. Cenaze töreni sonrası vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar atarak yürüyüş yaptılar.
 
ATEŞ DÜŞTÜ
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 12 yıldır görev yaparken geçen yıl ikinci şark görevi için Şırnak’a tayin olan evli ve 2 çocuk babası Yılmaz Dikmen (43), Şırnak’ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracına yönelik teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit oldu. Şırnak’ın Silopi ilçesinde polis aracına düzenlenen terörist saldırıda şehit olan polis memuru Yılmaz Dikmen’in  şehit olduğu haberinin ardından Sanayi Mahallesi’nde bulunan baba ocağında ateş düştü. Dikmen’in şehit olduğunu duyan yakınları taziye evini doldurdu. Şehidin eşinin hemşire olduğu ve 2 çocuğu ile birlikte Samsun’da görevli olduğu söylendi. Şehit Dikmen’in bir ay önce izine geldiği ve ailesi ile görüştüğü söylendi. İstihbarat şubesinde görevli olduğu söylenen ve tek erkek evladı Yılmaz Dikmen’i yitiren acılı baba Hüseyin Dikmen ise ağırlaşarak hastaneye kaldırıldı. Anne Cennet Dikmen ve yakınları ağıtlar yakmaya başladı.
 
BİR AY ÖNCE YARALANMIŞ
Polis memuru Yılmaz Dikmen’in 1 ay önce yine Silopi ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda yaralandığı belirtildi. Yaralı polis memuru hava değişimi için memleketine gitmiş ve iyileştikten sonra geçtiğimiz günlerde yeniden Silopi’de görevine başladığı belirtildi.
 
İLK TÖREN DİYARBAKIR’DA YAPILDI
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağında trafik denetimi yaparken PKK’lıların uzun namlulu silahla açtığı ateşte polis memurları Ahmet Gılıç ile İlker Narin ve Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki saldırıda şehit olan polis memuru Yılmaz Dikmen için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Daştan, 7’inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Hava Muharip Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Cemal Ziya Kadıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, şehit polis memuru Ahmet Gılıç’ın eşi Akile Gılıç, kızı Ece Gılıç, şehit polis memuru İlker Narin’in eşi Emel Narin ile 1.5 yaşındaki kızı Meyra Narin, Silopi’de şehit olan polis memuru Yılmaz Dikmen’in yakınları ile Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı. Tören sonunda Şehitler için toplu halde dua okundu. Sonra cenazeler ambulanslara konulurken, şehit yakınları ve polisler Emniyet Müdürlüğü binası önünde birbirini sarılarak gözyaşı döktü. Şehitler daha sonra memleketlerine gönderildi.
 
NUR CAMİİ DOLDU TAŞTI
Şehit polis memuru Yılmaz Dikmen’in naaşı cenaze namazının kılınacağı Nur Camine geldiğinde ise cami avlusunda buluna tüm Kırıkkaleli vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Cenaze için ayrılan özel bölgede aile fertleri tabuta sarılarak uzun süre ağıt yatkılar. Nur Caminde kılınan Cenaze namazına, Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Seyit Ahmet Göçer, Vali Ali Kolat, MKE Genel Müdürü İzzet Aytunç, Genel Müdür Yardımcısı Faruk Yenal,  İl müdürleri, İlçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, CHP İl Başkanı Ahmet Önal’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
 
TEKBİRLERLE UĞURLANDI
Oldukça yoğun güvenlik tedbirlerini alındığı görülen törende İl müftüsü Bekir Gerek’in kıldırdığı cenaze namazı sonrası Şehit Polis Memuru Dikmen için helallik istendi. Bu esnada bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Daha sonra Şehit Polis Memuru Dikmen mesai arkadaşlarını omzunda tekbirler getirilerek cenaze aracına kadar taşındı. Şehit Polis Memuru Dikmen’in naşı Yuva mezarlığında yapılan törenle toprağa verildi.
 
ŞEHİT’İN NAAŞI ARKA KAPIDAN ÇIKARTILDI
Şehit Musa Saydam’ın c şehit töreninde meydana gelen olayların ardından Şehit Polis Memuru Yılmaz Dikmen’in şehit töreninde büyük güvenlik önlemleri alınırken, ilimizin çeşitli ilçelerinden 5 otobüs çevik kuvvet takviyesi yapıldı. Nur camiine çıkan bütün yollar emniyet güçleri tarafından çevrilirken, barikatlar plaktik kelepçe ile birbirlerine bağlandı. Bir önceki şehit töreninde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın protesto edilmesinin akabinde Şehit Dikmen’in naşı Nur Cami’nin arka tarafından vatandaştan uzak bölümden yuva mezarlığına götürüldü.
HABER-FOTO: BURAK CAN
 
Yüreğimize Düşen Dördüncü Acı… - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Yüreğimize Düşen Dördüncü Acı… - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Yüreğimize Düşen Dördüncü Acı… - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Yüreğimize Düşen Dördüncü Acı… - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Yüreğimize Düşen Dördüncü Acı… - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Yüreğimize Düşen Dördüncü Acı… - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu