Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Yürütme kararı durdurulup, 16 müdür yararlanacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
İl milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı öncesin de, kamuoyunun da merak ettiği, eğitim-öğretimin güncel konuları hakkında basına bilgi verdi. Çetin eğitim seviyesi olarak başarılı iller arasında yer aldıklarını Okul müdürlerinin atanması ile ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararını uygulayacakları sadece 16 Okul Müdürünün bundan yararlanacağını Müdürlerin atama konusunu onur meselesi yaptığını söyledi.
 
BİLGİLER VERDİ
Milli Eğitim İl Müdür İsmail Çetin yeni öğretim yılı öncesi  Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katılımı ile Öğretmenevinde bir basın toplantısı düzenledi. Yeni öğretim dönemi öncesinde kamuoyunun merak ettiği konular hakkında bilgi verdi. Çetin Eğitim konusunda ilimizin Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu geçen sene yapılan TEOG sınavlarında 19 öğrencinin tam puan aldığını belirtti. Yaz döneminde okul tadilat ve tamiratların başta olmak üzere bir çok konuda yoğun bir çaba içinde olduklarını belirtti.   Okul Müdürlerini başka bir okula atanması konusunda yürütmeyi durdurma kararının çıktığını bu kararı uygulayacaklarını belirten Çetin “Mahkemenin verdiği kararı yerine getirmek zorundayız. Önümüzdeki haftadan itibaren atamalar yapılacak. Ancak süreç devam edecek. Müdür arkadaşlarımıza bu konuyu anlattık. Yani “Altı ay sonra tekrar kurum değiştirmek zorunda kalabilirsiniz” dedik. İki arkadaşımız yeni atama yapılan yerlerde kalmak istediklerini söyledi. İl genelinde sadece 16 Okul müdürü arkadaşımız eski Okul müdürlüklerine dönmekte ısrarcı oldu. Konuyu onur meselesi yaptılar. Yani il genelinde yüzdeye vurduğunuzda sadece yüzde 6’lık bir kesim konudan rahatsız” ifadesini kullandı.
 
DESTEK BAŞVURULARI
İl Müdür Çetin Özel Okullar ve öğrencilerin Mebbis Üzerinden Başvurularını 10 Ağustos-02 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirebileceklerini belirtti.  Tercih İşlemi Yapacak Öğrencilerin İlanı 03 Eylül 2015 tarihinde, öğrencilerin Tercih İşlemleri 04-10 Eylül 2015 tarihleri arasında, Yerleştirme Sonuçlarının İlanı 11 Eylül 2015 tarihinde, Nakil ve Kesin Kayıt işlemleri de 14-21 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti. Çetin “Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfları) öğrenim görecek, yaşları 48-66 ay arasında olan öğrenciler ile İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri/vasileri, eğitim ve öğretim desteği için e-Okul üzerinden, belirlenen tarihlerde öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi/özel okul müdürlüklerine başvurabilecektir. 8. sınıf öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemine göre Yerleştirme Sonuçlarının ilanından önce kayıtlı bulundukları okul müdürlüklerinden eğitim ve öğretim desteği için başvurabilecektir. Bu öğrencilerden başvuru işlemini gerçekleştirmeyenler, yerleştirme sonuçlarının ilanından sonra kaydoldukları okul müdürlüğü üzerinden başvurularını yapabilecektir. İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okul türlerinde öğrenim gören öğrencilerden eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazananlar, okulun öğrenim süresi sonuna kadar bu destekten yararlanacaktır” ifadesini kullandı.
 
ÜÇ TERCİH
Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri hakkında bilgi veren Çetin “ 8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP (Yerleştirmeye Esas Puan) üstünlüğü, esas alınarak yapılmıştır. Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık öğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil başvuru işleminin ilki 17-21 Ağustos 2015, ikincisi 24-28 Ağustos 2015 üçüncüsü 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır. Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri halinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır.Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır” ifadesini kullandı.
 
YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR
İlimizde devam eden eğitim yatırımları hakkında bilgi veren Çetin 2015 1.döneminde yaklaşık olarak 5 milyar715 milyon lira eğitim yatırımı harcaması gerçekleştirildiklerini eğitim yatırımlarının hızla devam ettiğini belirtti Çetin 2016-2018 Yıllarında planladığımız yatırımların Keskin /Sağlık Meslek lisesi-12 derslik, Merkez/ Spor Lisesi-8 Derslikli Okul, Merkez/ Zihinsen Engelliler Okulu-12 Derslik, Yahşihan/OSMTAL- 1 Adet Atölye + Spor salonu, Delice-Çerikli/ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi)- Spor salonu, Delice-Çerikli/ Çok Programlı Anadolu Lisesi-8 derslikli, Balışeyh/ Halk Eğitim Merkezi-8 derslik, Balışeyh/ Ortaöğretim-Spor salonu, Karakeçili/ Halk Eğitim Merkezi, Sulakyurt/ Ortaöğretim-Spor salonu, Yahşihan/ Sanayi Sitesi Endüstri Meslek Lisesi-16 derslik+2 atölye, Keskin/ Öğretmenevi-60 yataklı olduğunu belirtti.
 
DERSHANE ADI ALTINA FAALİYET YOK
Özel Eğitim Kurumuna dönüşen kurumlar hakkında da bilgi veren Çetin “Özel Öğretim Kurslarına dönüşecek Özel dershaneler, “Çeşitli kurs öğretim programları kategorilerini, gruplarının gösteren Ek4” tabloda bulunan “özel öğretim kursları” kategorisinden en fazla 3 bilim grubuna ait programları uygulayabileceklerdir. Özel Öğretim Kursu açacak veya mevcut kurumunu bu kursa dönüştürecek kurucular, Talim Terbiye kurulu tarafından kabul edilmiş özel öğretim kursları çerçeve programları doğrultusunda hazırlayacakları bilim grubu programlarını onaylanmak üzere Müdürlüğümüze getirecekler Bakanlıkta Genel Müdürlükçe onaylandıktan sonra ve onaylanan bu program doğrultusunda eğitim öğretime başlayabileceklerdir. Başvurular 01 Eylül 2015 tarihine kadar devam edecektir. Ayrıca Milli Eğitim müdürlüğü olarak bizde Halk Eğitim Müdürlüklerinde mezun olan öğrenciler için takviye kursları açacağız” ifadesini kullandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu