Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yüzde 20 artış

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE BELEDİYE İŞÇİSİNDE SÖZLEŞME SEVİNCİ

 

Yüzde 20 artış

 

Hizmet İş Sendikası ile Kırıkkale Belediyesinin arasında bir süredir devam eden toplu sözleşme atılan imzalarla sonuçlandı. Yapılan sözleşme sonunda Kırıkkale Belediye işçisi için 2018 Yılı işçi yevmiyesinde yüzde 20, 2019 yılı yevmiyesi yüzde 17,7 TL artış yapıldı. İmzalar Destek Hizmetleri Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle atılırken, belediye personeli Başkan Saygılı’yı mehter takımı ile karşılayarak teşekkür etti.

 

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Hizmet-İş Sendikası ve Kırıkkale Belediyesi arasında yapılan sözleşmenin imza töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Celal Yünlü, birim müdürleri ve işçiler katıldı. Mehter Takımının marşlarıyla devam eden imza töreninde bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, sözleşmenin kısa sürede tamamlandığını, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir artış olduğunu söyledi. Belediye Personeli, Belediye Başkanı Saygılı’nın göreve geldiği günden bu güne kadar sürekli yanlarında olduğunu, kendilerinden desteğini esirgemediği için teşekkür ettiklerini söylediler. Yapılan sözleşmenin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu vurgulanırken, bu oranlar işçilerin yüzünü güldürdü.

 

ZAMANINDA MAAŞ ALMAKTA VARMIŞ

Düzenlenen törende konuşan Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Celal Yünlü, “Bir mutlu günü daha yaşıyoruz, 2018-2020 yılını kapsayan sözleşmemizin iki tarafa da hayırlı olsun. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadı. Biz işçiler zaman zaman sıkıntılar yaşadık her zaman kendi aramızda konuşmuşuzdur bizimde sever başkan olur demişizdir 3 yıldır bizleri yalnız bırakmayan Başkanımız ve yönetimi var zamanında maaş ödeyen yazlık, kışlık elbisesini veren personelim nasıl rahat eder diyen başkanımız var.  Bizde başkanımızın her zaman yanında oluyoruz. Zamanında maaş alamamak vardı, bizim önceliğimizi zamanında maaş almaktı. Bunu başkanımız ile gerçekleştirdik.  Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı ve yönetimi ile işçilerimiz için çalışmalar yaptık ve alacaklarını ödenmesini sağladık.  Bugün geçmişteki günlerimizi unutturan bizlere sıkıntı yaşatmayan bir başkanımız var” diye konuştu.

 

ALIN TERLERİ KURUMADAN EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALDILAR

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise yaptığı konuşmada “Personel önceliğini benimsediğimi her platformda dile getiriyorum. Şehrimizin ve personelimizin rahat etmesi için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Fazla çalışmalar karşılık buldu ve işçinin alın teri kurumadan ödemeleri yapıldı. Emekçi kardeşlerimizin 2018-2020 yılını kapsayan sözleşme belirlendi. Türkiye ortalamasının üzerinde oranlar verildi. Şehrimizi güzelleştiren, değer katan hizmetlerde emeği bulunan işçi kardeşlerimizin hakları bizlerin güvencesindedir. Onların bu hizmet yolunda verdiği mücadeleyi, içtenlikle yürüttükleri çalışmaları biliyoruz. 2018 Yılı işçi yevmiyesinde yüzde 20, 2019 yılı işçimizin yevmiyesi yüzde 17,7 TL artış yapıldı. Rabbim hayırlı uğurlu etsin. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x