Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Yüzde 59,77 EVET Yüzde 40,23 HAYIR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

MAK Danışmanlık Şirketi’nin 26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Kırıkkale’nin de arasında bulunduğu 53 şehirde ‘2017 Türkiye gündemi anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlık sistemi araştırması’ sonuçları açıklandı.

 

İLGİNÇ SONUÇLAR

Ankette en dikkat çekici olan, ‘Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?’ sorusuna verilen cevaptı. Ankete katılanların yüzde 51,66’sı AK Parti, yüzde 25,5’i CHP, yüzde 12,77’si MHP, yüzde 7,77’si ise HDP cevabını verdi. Referandum’da EVET diyeceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 59,7 oldu. 9 Nisan Pazar günü yapılması beklenen ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi içeren referandum öncesi anket firmalarının yaptığı kamuoyu araştırmalarında birbirinden ilginç sonuçlar çıkmaya devam ediyor.

 

YÜZDE 51,66 AK PARTİ

MAK Danışmanlık şirketi, 26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında 5 bin 400 kişi ile yüz yüze yapılan anket sonuçlarını açıkladı. 30 Büyükşehir, 23 il (Ağrı, Aksaray, Artvin, Bayburt, Bitlis, Bolu, Düzce, Elazığ, Giresin, Gümüşhane, Karaman, Karabük, Kars, Kastamonu, KIRIKKALE, Kırklareli, Kütahya, Nevşehir, Osmaniye, Sinop, Bilecik, Yozgat, Uşak) ve 154 ilçede yapılan ankette, “Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna; kararsızların matematiksel dağılımının sonunda Ak Parti 51,66,  CHP 25,55,  MHP 12,77,  HDP 7,77 cevabının verildiği görüldü. Diğerleri başlığı altıda diğer parti ve bağımsız adaylar ise 2,25 de kaldı. MAK Danışmanlığın son 5 ayda yaptığı araştırmalarda HDP, yüzde 10’luk barajı hiç geçemedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x