Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

ZAFER DEMOKRASİNİN MEYDANLAR MİLLETİNDİR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15 Temmuz darbe girişiminin ardından dün Devlet Erkânı İstanbul Yenikapı’da bir araya gelirken yurdun dört bir yanında milyonlar meydanları doldurdu. Kırıkkale’de yaklaşık 10 bin kişi Cumhuriyet Meydanında hazır bulunurken, tarihi kalabalık FETÖ’yi lanetledi.
PLATFORMDA İZLEDİK
15 Temmuz Darbe girişiminin ardından birlik ve beraberlik gösterileri devam ederken, dün İstanbul Yenikapı’da yeni Türkiye’nin fragmanı izlendi. 5 milyon insan Yenikapı’da ki miting alanını doldururken, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı, Genel Kurmay Başkanı, MHP Genel Başkanı ve CHP Genel Başkanı halka hitap etti. “Zafer Demokrasi’nin, Meydanlar Milletindir” mitingine iktidar ve muhalefet tam kadro katılırken, iş, sanat, spor dünyasından birçok ünlü mitinge destek oldu. Tarihi kalabalık ve tarihi tablo karşısında liderler duygulu anlar yaşarken, Dünya’ya adeta mesaj verildi. Kırıkkale’de Muhteşem Final gecesinde Cumhuriyet Meydanını tıklım tıklım doldururken, kalabalık Cumhuriyet Meydanında kurulan platformdan İstanbul Yenikapı’yı takip etti. Liderlerin konuşmalarını meydanda tarihi kalabalık izlerken sık sık alkışlar ve sloganlar yükseldi. “Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle” sloganları ile Kırıkkale inlerken, vatandaşlar çeşitli ilginç anlar yaşattılar.
CELLAT İDAM SEHPASI KURDU
Daha önce gazetemizde FETÖnün celladı olmak istiyorum başlığı ile haber yaptığımız yaşlı amca idam sehpası kurarken, Cumhuriyet Meydanına kılıç kuşanarak geldi. Osmanlı bayrağı ve kılıcıyla ilginç fotoğraflar veren yaşlı amca herkesin ilgi odağı oldu. FETÖ maskesinin bulunduğu bir insan siluetini idam sehpasına çıkartan ve asan yaşlı amca kılıcı ile poz verdi.
TEK BAYRAK
Cumhuriyet Meydanına gelen vatandaşlar yalnızca Türk Bayrakları ile alana gelerek, güzel görüntüler verdi. Bayraklar toplu bir şekilde sallanırken tüm Kırıkkale, Türkiye gibi tek yürek oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım, Genel Kurmay Başkanı Hulisi Akar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları sırasında coşkuya kapılan vatandaşlar “Bu Vatan Bizimdir Bizim Kalacak” Sloganları attılar.
PROTOKOL VATANDAŞLARLA İZLEDİ
Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Mehmet Demir ve Abdullah Öztürk’ün yanısıra Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak ve Belediye Başkanları vatandaşlarla birlikte İstanbul’u takip etti. Vatandaşların içerisinde, vatandaşla omuz omuza Devlet Erkanının konuşmalarını dinleyen protokol üyeleri zaman zaman vatandaşlarla birlikte coşkuya kapılarak slogan attılar.
CAN: BU MİLLET YENİLMEZ
Gazetemize açıklamalarda bulunan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can “Evet, bugün nöbetimizin 23. Gecesini vatandaşlarımızla birlikte geçiriyoruz. Bugün tek millet sloganımızın en önemli görüntüsünü veriyoruz. İstanbul Yenikapı’da 5 milyon insan bir araya gelmişler. Aynı zamanda iktidarı, muhalefeti, askeri, sporcusu, sanatçısı devletinin yanında tek yumruk olmak için bir araya geldiler. Bugün hemşerilerimizle omuz omuza o tarihi görüntüleri izledik. Bugün sadece tarih yazan İstanbul değil, Kırıkkale’de tarih yazıyor. Yurdun her bir şehri ayrı ayrı tarih yazıyor. Bugün bu birlikteliğimizi gören dost düşman şunu gördüler ki Bu Millet yenilmez. Nasıl Çanakkale geçilmez ise Bu Millet yenilmez. Darbe gecesi Sayın Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ile çalışma günü olmamasına rağmen Meclise gittik. Atılan bombalardan yükselen patlamaların altında meclisimize ulaştık. Gazi meclisi açık tutarak, hiçbir zorba gücün Milletin İradesinden daha üstün olmadığını gösterdik. Milletimiz meydanlarda tankın önüne yatarak, uçağa, helikoptere bile meydan okuyarak düşman darbecileri durdurdular. Tüm dünya bunları ekranları başında izledi. Kimisi gurur duydu, kimisi ibret aldı, kimisi de dersini aldı. Bundan sonra bu ülke üzerine oyun oynamak isteyen hainler önce açıp 15 Temmuz gecesinin ve takibinde ki nöbet gecelerinin ve tabi ki bu birlik ve beraberlik gecesinin fotoğraflarına bakacaklar. Bu fotoğraflara baktıktan sonra diyecekler ki Bu Millet Yenilmez. Hamt olsun bu hainleri dize getirmesini bildik, şimdi hızlı bir şekilde toparlanarak bu hainlerle etkin devlet mücadelesinin önünü açacak çalışmaları hayata geçireceğiz. Bugün meydanı tarihi bir kalabalıkla dolduran hemşerilerime teşekkür ediyor, her birini ayrı ayrı gönülden selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
DEMİR: İŞTE MİLLET İŞTE DEVLET
Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, “Günlerdir Meydanları doldurarak nöbet tutan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bilinmelidir ki darbe gecesinden bu yana bu vakur duruşu sergileyen aziz milletimiz bir kez daha göstermiştir ki Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir. Darbeci hainler darbe gecesi TRT ekranlarından Yurtta Sulh Konseyi adı altında darbe bildirisi okuttular. Evet, milletine namlusunu çeviren ve milletinin kanını akıtan, Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek isteyen o hainlerin kendilerine taktıkları isim Yurtta Sulh Konseyi. Yani yurtta barış konseyi. Şimdi soruyorum kendi milletiyle savaşan, çatışan bir hain gurup nasıl barıştan söz edebilir. Ama teşekkür etmek gerek kendilerine, her şerde bir hayır vardır derler ya, işte bu şerden de bir hayır doğdu. Yurdun dört bir yanında milletimiz ve siyasi partilerimiz omuz omuza vererek bu belayı def ettiler. Ve yurtta sulhu gerçekleştirerek, birlik ve beraberlik içerisinde iç siyasi çatışmaları bir kenara bırakarak ortak payda da buluştular. Safları daha da sıklaştırdık, Ülkücü kardeşlerime teşekkür ediyorum, Alperen Kardeşlerime teşekkür ediyorum, Sosyal Demokrat kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ak partiye gönül vermiş, Cumhurbaşkanımızın yoluna canını koyan partililerimize teşekkür ediyorum. Böylesine zor bir süreçte bir araya gelerek, omuz omuza vererek, tek yumruk olarak, tek millet olarak bütün dünyaya Türk Milletinin ne demek odluğunu gösteren tüm yurttaşlarıma teşekkür ediyorum. Meydanlara bakın işte millet, meydanlarda konuşma yapanlara bakın işte millet, bu devlet bu millet bu birlikteliği bozmadığı müddetçe bir daha hiçbir hain odakları ülkemizi bölmek, parçalamak adına çalışma içerisine giremeyeceklerdir” ifadelerini kullandı.
SUNGUR, ÖLMEYE HAZIRIZ
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’da gazetemize açıklamalarda bulunarak “15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlarda vatandaşlarımızla omuz omuza nöbetlerimizi tutuyoruz. Türkiye Cumhuriyetine, Milletin iradesine karşı savaş açan o hain odaklara karşı mücadelemize devam ediyoruz. Bugün İstanbul’da 5 milyon insan bir araya geldi, tüm ülkede 20 milyon insan meydanlar da birlik ve beraberliklerini gösteriyorlar. Biz bu aziz milletimizle birlikte Türkiye’nin önünü kesmek isteyen zümrelere karşı ölmeye her zaman hazırız. Şehadet şerbeti içen tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Darbe gecesi yaralanan tüm kardeşlerime Rabbimden acil şifalar diliyorum. Bu millet bir kez daha göstermiştir ki tek yumruk olduğu zaman, omuz omuza verdiği zaman karşısında ki güç ne olursa olsun pes etmez ve mağlup olmaz. Her yer ay yıldızlı bayrağımızla donatılmış durumda, tüm meydanlar da kutsal bayrağımız vatandaşlarımızın ellerinde dalgalanmakta. Kim bu bayrağı indirmeye kalkarsa bu aziz millet onun karşısına geçer ve haddini bildirir. Vatandaşlarımızla omuz omuza olmaktan gurur duyuyorum, onlarla birlikte bu hainlere karşı verdiğimiz mücadele ile onur duyuyorum. Allah hepsinden razı olsun.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x