Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Zehir tacirlerini sıkıntı bastı!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Zehir tacirlerini sıkıntı bastı! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriHABER: FATİH GENÇER

Uyuşturucu ve kaçakçılıkta geçiş noktası olan Kırıkkale’de Emniyet Müdürlüğü’nün yoğun çalışmalarıyla 2014 yılında zehir tacirlerine ve kaçakçılara büyük darbeler vuruldu. Zehir tacirleri ve kaçakçılar Kırıkkale’den geçmek yerine alternatif güzergahlar belirlemek zorunda kalıyor.

Büyük darbeler vuruldu

43 ilin kesişim noktasında yer alan Kırıkkale, uyuşturucu ve kaçakçılığın geçiş noktasında yer alıyor. Özellikle doğu illerinden batı illerine uyuşturucu sevkiyatı Kırıkkale’nin sınırları içerisinde yer alan karayollarından yapılıyor. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü bu sevkiyatlara engel olmak için yoğun mesai harcıyor. İstihbarat ve takip çalışmaları ile yapılan operasyon ve uygulamalar zehir tacirlerine ve kaçakçılara büyük darbe vuruyor.

Müdür değişti ivme düşmedi

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü son 3 yılı zehir tacirlerine büyük darbeler vurarak geçirdi. 2014 yılının başından bugüne kadar ise büyük sevkiyatlar ve sokak satıcılarına engel olundu. Bu durum Kırıkkale’nin uyuşturucu ile mücadelede örnek il olmasını sağladı. Kadri Kartal’ın Ankara Emniyet Müdürü olarak atanmasının ardından görevi devralan Hasan Onar da özellikle uyuşturucu ile mücadelede ekiplerle sürekli iş birliği yaparak bu konuya hassasiyet gösterdi.

 

7 ayda rekor

2014 yılının 7. Ayını geride bıraktığımız bugüne kadar esrar, eroin, kaçak sigara ve kaçak cep telefonu sevkiyatına yönelik düzenlenen operasyonlar, Türkiye’deki uyuşturucu gerçeğini de bir kez daha göz önüne serdi. Özellikle esrar sevkiyatında önemli geçiş noktası olan Kırıkkale bu ilk 7 ayda yeni bir rekora daha imza attı.

 

1 ton 246 kilo esrar

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, sevkiyatları istihbarat ve takip çalışmaları ile önlemeye çalıştı. Bu çalışmalar sonucunda zehir tacirlerine büyük darbeler vuruldu. Yapılan operasyonlar sonucunda 7 ayda tam 1 ton 246,3 (Basına haber olan miktar) kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Ayrıca 500 kök hint keneviri ele geçirildi. Sokak satıcıları ise yine Narkotik ekiplerinin takipleri sonucunda yakalandı. Kuşkusuz Narkotik köpeği Lady’nin de bu operasyonlarda büyük katkısı vardı.

 

154,1 kilo eroin

Kırıkkale bu yıl eroin sevkiyatında da ön plana çıkıyor. Yapılan operasyonlarda geçtiğimiz yıla oranla eroin sevkiyatının arttığı gözlemleniyor. Büyük çoğunluğu karayolunda yapılan araç takiplerinde yakalanan eroin miktarı ise 7 ayda tam 154,1 kilogram (Basına haber olan miktar) Bağımlılığı üst düzey olan ve kesin öldürücü uyuşturucular arasında başı çeken beyaz ölüm eroine geçit vermeyen Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, bu çalışmalarıyla da büyük takdir topluyor.

 

716 bin kaçak sigara

Kırıkkale’de en çok yakalanan kaçakçılık ürünü ise gümrük kaçağı sigara. Her yıl yüz binlerce paket kaçak sigara emniyetin operasyonlarında ele geçiriliyor.  Otobüs bagajları, otomobillerin muhtelif yerlerinde ve hatta tankerlerde gümrük kaçağı sigaralar yakalandı. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü 7 ayda yaptığı operasyonlarda tam 716 bin 430 (Basına yansıyan miktar) paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

 

468 kaçak cep telefonu

Kaçakçıların en çok yöneldiği ürün ise cep telefonu. Son yıllarda androit özellikli cep telefonlarının üretilmesi ve bu telefonların fiyatlarının yüksek olması kaçak telefon pazarını genişletti. Kırıkkale’de her yıl kaçak telefon sevkiyatı ve ticaretine karşı operasyonlar düzenleniyor ve az miktarda kaçak telefon ele geçiriliyor. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü 7 ayda toplam 468 kaçak telefon ele geçirdi.

Zehir tacirlerini sıkıntı bastı! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Zehir tacirlerini sıkıntı bastı! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Zehir tacirlerini sıkıntı bastı! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Zehir tacirlerini sıkıntı bastı! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Zehir tacirlerini sıkıntı bastı! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Zehir tacirlerini sıkıntı bastı! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Zehir tacirlerini sıkıntı bastı! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Zehir tacirlerini sıkıntı bastı! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Zehir tacirlerini sıkıntı bastı! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
kirikkaleli
kirikkaleli
2 Ağustos 2014 18:39

Kirikkaleye emniyet teskilatinin basarili calismalarindan dolayi halk olarak tebrik ederim

Başa dön tuşu