Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemKırıkkaleManşet

Zorunlu Trafik Sigortası Düştü mü? Düşecek Mi?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Çok sayıda vatandaşın kafasını karıştıran Zorunlu Trafik sigortası poliçe fiyatlarında düşüş oldu  bilgisi kulaktan dolma  Tv Kanallarında ve ulusal yayın yapan gazetelerde, Zorunlu Trafik sigortası poliçeni yüksek fiyattan kesilen poliçelerin paraların farkını vatandaşa verilecek haberi üzerine vatandaş Trafik sigorta yaptırdı sigorta şirketlerini yol ettiler.

Kırıkkale’de HD. sigorta acenteliği yapan Güler Bütün’den konuya ait bilgi aldık. Bütün ‘’Trafik sigortalarında bir düşüşün olmadığını Tv Haber kanallarındaki haberlerdeki uygulamaların  kendilerine resmi  olarak verilerin verilmediğini, Tv ve Ulusal gazetelerdeki  yapılan açıklamalardaki   gibi Yüksek kesilen poliçelerin fiyat indirimine ve de Yüksek kesilen poliçe  fark iadesinin yapılmadığını açıkladı.

Vatandaş hala bu uygulamanın yapılmasını beklerken . Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek;’’ Torba tasarıda yer alan ‘zorunlu trafik sigortası’ ile ilgili maddeler mecliste kabul edildi. Vatandaşların lehine, prim artışını durdurmak ve yaşanan artışları geri çekmek olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Torba tasarıda” yer  alan “zorunlu trafik sigortası” maddeleriyle yapılmak istenenin, vatandaşın  lehine olarak, prim artışını bir an önce durdurmak ve prim artışındaki yükselişi  geriye çekmek olduğunu belirterek,Bu sürdürülebilir bir model değil. Sigorta şirketleri zarar ettiği için  prim artırıyorlar, prim arttığı için, belki yarın öbür gün sigortasızlık sorunu  ile karşı karşıya kalabiliriz. Primler çok ciddi yükseldiği zaman kayıt dışılık  sorunu ile karşı karşıya kalabiliriz. Burada yapılan, sigorta şirketlerinin menfaatiyle ilgili bir konu değil.  Bizim maksadımız; vatandaşın lehine olarak, prim artışını bir an önce durdurmak  ve prim artışındaki yükselişi geriye çekmek.” değerlendirmesini  bir basın toplantısında  açıklamalarda  bulundu.

Haber ARİF ÇAKIROĞLU

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x