Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Kimsenin hakkını yedirtmeyiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MİLLİ EĞİTİME TYP KAPSAMINDA ALINACAK 500 KİŞİ KONUSUNU YAKINDAN TAKİP ETTİKLERİNİ SÖYLEYEN MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK;

 

2 aylık süre zarfında yaptıkları çalışmayı değerlendiren MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, bir taraftan Kırıkkale’nin durumunu değerlendirdi, diğer taraftan Kırıkkale’nin her açıdan daha iyi bir konuma gelebilmesi adına önümüzdeki süreçte yapılması gereken çalışmalardan bahsetti. TYP kapsamında Milli Eğitime alınacak 500 kişinin kurayla alınması yönünde görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Milletvekili Öztürk, konunun yakın takipçisi olduğuna dikkat çekti.

 

11 AYRI SORU ÖNERGESİ

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, teşkilat mensupları ve STK temsilcilerinin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantının açılışında 12 Eylül ihtilalinin yıl dönümü dolayısıyla hayatını kaybeden ülkücüler ve taş medreseliler yad edildi. Derya Balık Restoranda yapılan basın toplantısında bir taraftan Kırıkkale’nin genel bir fotoğrafı çekilirken, önümüzdeki süreçte yapılması gerekenler gündeme getirildi. 2019’da yapılacak yerel seçim süreci hakkında değerlendirmelerinin bulunduğu toplantıda konuşan Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Kırıkkale ile ilgili TBMM’de 11 ayrı Bakan’a yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle ayrı ayrı yazılı soru önergesi verdiğini hatırlattı.

 

ALIMLAR KURA İLE OLSUN

Bir soru üzerine TYP kapsamında Milli Eğitime alınacak 500 kişilik güvenlik ve temizlikçi konusunu yakından takip ettiklerini belirten Milletvekili Öztürk, “İl merkezinde kura, ilçelerde mülakat şeklinde alım olacağı belirtiliyor. Bizde diyoruz ki hepsinde mülakat olsun. Buralara müracaat eden insanlar zaten gariban insanlar. Mühendis veya uzmanlık isteyen bir mesleğe personel almıyorsunuz neyin mülakatı bu. Bu alımlara siyaset karıştırmak doğru değil. Toplumsal birlikteliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçte ötekileştirmek doğru değil. Kimsenin ezilmesine, hakkının yenmesine müsaade etmeyiz. İŞKUR Genel Müdürü ve valimiz ile konuyu görüştüm. İl Başkanlarının konuya müdahil olması doğru değil, il başkanı gitsin partisini yönetsin. Kurumları yönetsin diye il müdürü var. Tüm alımların kura ile yapılması taraftarıyız. Süreci yakından takip ediyorum. Kura çekimlerinde de bizzat bulunacağım” ifadesini kullandı.

 

TEŞVİKTE 6. BÖLGEYE ALINMALIYIZ

Kırıkkale ile ilgili istatistiki verileri paylaşan Milletvekili Öztürk; “Kırıkkale her ne kadar Kalkınmada Öncelikli İller arasında yer alsa da, henüz beklenen gelişmeler Kırıkkale ekonomisine, dolayısıyla Kırıkkalelilerin cüzdanlarına yansımamıştır. Bakıldığında; Sosyo-Gelişmişlik Endeksi sıralamasında Kırıkkale 1996 yılında 76 il içinde 31 ’inci, 2003 yılında 81 il içerisinde 33’üncü, 2011’de ise 41 ’inci sıraya gerilemiştir. Genelde gelişmiş illerin, komşu illere ekonomik bakımdan olumlu etkileri görülerken, Kırıkkale Ankara’nın hemen yanı başında yer almasına rağmen olumlu bir etkileşim gözlemlenmemektedir. Diğer yandan; yatırım teşviklerinde 4’üncü Bölgede yer alan Kırıkkale, bize göre 6’ncı Bölge kapsamına alınmalıdır. Çünkü 6’ncı Bölgenin teşvik süreleri daha uzun ve Kırıkkale’nin ihtiyacı olan destekler söz konusudur. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın son açıkladığı Haziran ayı yatırım teşvik belgesi alan 570 firmadan sadece 2’si Kırıkkale firmasıdır. Resmi rakamlardan 2018 yılı kamu yatırımlarının illere göre dağılımına bakıldığında ise; Kırıkkale’nin, 2016 yılına göre 2018 yılı kamu yatırımlarının %57 azaldığını görüyoruz. Yine aynı dönemde tarım sektörü kamu yatırımları %64, imalat sektörü kamu yatırımları ise %43 azalmış durumdadır. Elbette bu yatırımların ekonomi yönetimince bir öncelikler silsilesi ile yapıldığını takip ediyoruz ancak Kırıkkale’nin de bir adım öne çıkmasını bekliyoruz. Kırıkkale’nin azalan yatırımları, işsizliğe de olumsuz etki yapmaktadır. Son açıklanan bölgesel işsizlik verilerine göre Kırıkkale’de işsizlik %12’lere yaklaşmakta, tarımda yüksek girdi maliyetleri nedeniyle kazançlar düşük kalmaktadır. Halen kamu bürokrasisinde Kırıkkaleli’ler hak ettikleri yerde değildir. Tüm bu etkenler Kırıkkaleli hemşerilerimizi diğer illere göçe zorlamaktadır” Şeklinde konuştu.

 

KIRIKKALE ARTIK GÖÇ VEREN DEĞİL, GÖÇ ALAN BİR KENTİMİZ OLMALIDIR

MHP’li Öztürk “Kırıkkale milletvekili olarak amacımız ve isteğimiz, Kırıkkale’nin artık göç veren değil, göç alan bir ilimiz olmasıdır. Bu yüzden Kırıkkale’de gerek eski kamu yatırımları, gerekse yeni projelendirilen yatırımları öğrenebilmek adına TBMM’de 11 ayrı Bakanlığa yatırımları hakkında yazılı soru önergesi vermiş bulunmaktayım. Bakanlıklarımızdan gelen cevaplarla, geçmiş dönem yatırım ve istihdam rakamları ile önümüzdeki dönemin fotoğrafı daha net ortaya çıkmış olacaktır. Bu cevaplar da bizlere Kırıkkale için önümüzdeki dönem yapılabileceklere rehber görevi görecektir. Amacımız; önümüzdeki günlerde açıklanacak olan Orta Vadeli Program sonrası başlayacak olan 2019 Yılı Bütçe çalışmalarından, Kırıkkale’nin kamu yatırımlarından daha fazla pay alabilmesidir. Diğer yandan önergelerimizle Bakanlıklara; Kırıkkale’ye yeni Organize Sanayi Bölgesi ve diğer istihdam yaratıcı yatırımların olup olmayacağı, tarımla uğraşan kesimimize yeni destek programlarının sağlanıp sağlanmayacağı, yaşlılarımız için yeni bakım evlerinin yapılıp yapılmayacağı, sağlık yatırımlarının artıp artmayacağı, amatör spor kulüplerimize destek verilip verilmeyeceği, enerji sektöründe gelişim olup olmayacağı gibi tamamen Kırıkkale’nin ve Kırıkkaleliler’in kalkınmasına yönelik sorularımızı yöneltmiş bulunmaktayız” diyerek Milliyetçi Hareket Partisi’nin TBMM’de denge denetleme konusundaki duyarlılığı ile hareket ettiklerini dile getirdi.

 

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYACAK OLANIN YANINDA OLACAĞIZ

Kırıkkale’ye yatırım yapmak isteyen özel sektöre de seslenen MHP’li Öztürk; “Kırıkkale’ye yeni bir çivi çakanın, taş üstüne taş koyanın başımızın üstünde yeri vardır ve bu böyle devam edecektir. Kırıkkale’ye yatırım yapmak isteyip sorunla karşılaşan gerek özel sektörümüzün, gerekse girişimcilerimizin çözüm noktasında her daim yanlarında olacağımızı özellikle belirtmek isterim. Kırıkkale’nin yeni yatırımlar alması konusunda sadece bizlerin gayreti değil, tüm ilgili sivil ve meslek toplum kuruluşlarının gayreti gereklidir. Yeni yatırımlar ve yeni istihdam kapıları konusunda adeta bir seferberlik ateşi yakılmalıdır” ifadesini kullandı.

 

KIRIKKALE’YE YATIRIM DAVETİ

MHP’li Öztürk açıklamasında savunma sanayiinde faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmaları Kırıkkale’ye davet etti. Öztürk; “Buradan ülkemizde faaliyet gösteren petrol ürünleri, savunma ile tarım ve hayvancılık firmalarımıza samimi bir davet gönderiyorum. Gelin yeni yatırımlarınızı Kırıkkale’ye gerçekleştirin. Gerek yer seçim, gerekse diğer fizibilite çalışmalarınızda Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili olarak yanınızda bir nefer gibi mücadele edeceğim. Kırıkkale’nin gerçekleştireceğiniz yeni yatırımlar için potansiyeli, deneyimi ve isteği çok güçlüdür. Bu samimi davetimin girişimcilerimiz tarafından da samimi bir şekilde değerlendirileceğini ümit ediyorum. Kırıkkale zaten petrol ürünleri, savunma sanayi ile tarım ve hayvancılığa yıllardır öncülük ediyor, bu yüzden Kırıkkale’ye yatırım yapan kazançlı çıkacaktır” dedi.

 

YEREL SEÇİMLERDE ÜRETKEN BELEDİYE ANLAYIŞI

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu’da yaptığı konuşmasında “Bildiğiniz üzere Yerel yönetimler seçimleri 2019 yılı mart ayında süresi içinde yapılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Mahalli idareleri Milli birlik ve bütünlük ilkesinin en önemli uygulayıcısı olarak görmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi gelişmişlik düzeyleri sosyal ve kültürel değerleri bakımından aralarında farklılıklar bulunan, yerelin yönetim sorumluluğunu üstlenen mahalli idareleri; akılcı,  yenilikçi, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve eşit davranan yaklaşımı ile yönetimin bütünlüğü ilkesi içerisinde yönlendirilmesi ve desteklenmesi gereken yapılar olarak görmektedir. Dolayısıyla MHP Mahalli idareleri en ücra köşedeki vatandaş ile iletişim halinde olan vatandaş memnuniyetini ve hayat kalitesinin yükseltilmesini ülkü edinen hizmet kurumları olarak nitelendirmektedir. Partimizin Yerel yönetimler Vizyonunda Milliyetçilik, Çalışkanlık, Adalet, Dürüstlük, Çağdaşlık, Kalkınmacılık, Katılımcılık, Rekabetçilik ve Şeffaflık olmak üzere 9 temel ilke esas alınmıştır. Bu anlayış çerçevesinde Kısa, orta ve uzun vadeli projeleri vizyon edinen belediyecilik. Ayrıca küçük, akıllı dokunuşlarla büyük işler başaran belediyecilik. Her vatandaşın onurlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürmelerini hedef edinen belediyecilik anlayışı. Bu açıkladığımız vizyon ve misyon ile Kırıkkale merkez başta olmak üzere 8 ilçe ve 2 beldede, Milliyetçi Hareket Partisinin üretken belediyecilik anlayışı ile hizmet etmesinin temel adımlarını atmış bulunmaktayız.

 

EN DOĞRU ADAYLAR İLE YOLA ÇIKACAĞIZ

“24 Haziran seçimleri öncesinde oluşturulan Cumhur İttifakının gerek görülen bölgelerde de devam edeceğini düşünmekteyiz. Kesin olmamakla beraber Kırıkkale için bir yerel seçim ittifakına zaruriyet görüleceğini sanmıyoruz. Kesin kararın Partilerimizin liderleri tarafından alınacak kararlar dahilinde hayata geçireceğiz. Biz MHP olarak her şart İçin hazır durumdayız. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen MYK toplantımız ve önümüzdeki günlerde icra edilecek İl Başkanları toplantısı ile startını vereceğimiz  yerel yönetim seçimlerinin Kırıkkale’mize hayırlar getirmesini diliyorum. Partimizin Üretken Belediyecilik anlayışını benimseyen vatandaşlarımızı MHP çatısı altında hizmet yarışına davet ediyorum. Aday adaylığı müracaatları devam ederken  Teşkilatlar bünyesinde oluşturacağımız  komisyon yetkileri dahilinde kamuoyu araştırmaları ve ülkücü ahlak etikleri değerlendirerek İl,İlçe ve beldelerimizde en doğru adaylar ile yola çıkacağız”.

 

SÜMEN ALTI EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ

Kırıkkale’de görev yapan birim müdür ve amirlerinin de hassasiyetle takip edildiğine vurgu yapan İl Başkanı Baloğlu “Farkındalık oluşturmayan, katma değer katmayan müdürlerin referanslarına bakılmaksızın gündeme getirileceğinden kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Başarısız ve adı şaibelere karışmış kişilerin dosyalarının sümen altı edilmesine de müsaade etmeyeceğiz. Kırıkkaleyi sahiplenmeyen yada sadece basamak olarak gören amir ve memurlar mümkünse ilgili referanslarından tayinlerini istesinler. Ülkücüler kendini bu millete hizmet etmeye adamış dava neferleridir. Her ne şart altında olursa olsun hataları, eksikleri olabilir lakin hainlikleri kesinlikle yoktur. Özellikle son zamanlarda Sudan sebeplerle Ülkücüler üzerinde algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Unutulmasın ki bizim vazgeçeceğimiz hiç bir ülkücü yoktur. Hatası olanı üslubunca uyarırız lakin idam sehpalarına da müsaade etmeyiz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x