Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Abartılı Egzoz tamiratı da yasaklandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çıkarttığı ses ve gürültüyle vatandaşların huzur ve sükunetini bozan abartılı egzoz konusunda önemli bir gelişme daha yasaklandı. Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz’ın geçtiğimiz günlerde abartılı egzoz kullananların üzerine daha fazla gidileceği konusundaki açıklamalarının ardından şimdi de Kırıkkale’de motorlu taşıtlarda abartılı egzoz kullanımının, tamirinin ve satışı yasaklandı.

VALİ HAKTANKAÇMAZ TALİMAT VERMİŞTİ

Abartılı egzoz kullanımı Kırıkkale’de önemli bir sorun haline gelmişti. Gelen şikayetleri değerlendiren il yöneticileri konuyla ilgili tedbirler aldı. Kırıkkale Valisi Dr. M.İlker Haktankaçmaz konunun üzerine daha fazla gidilmesi talimatını vermişti. Egzozlarından yüksek ses çıkartan araçlarla ilgili gelen şikayetleri değerlendiren polis ekipleri, il genelindeki çok sayıda noktada denetim yaptı. Denetimler sırasında araçlarda inceleme yapan ekipler, egzozlara kurulan özel bir sistemi de tespit etti.

SATIŞI VE TAMİRATINA YASAK

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü “Özellikle şehir içi trafiğinde seyreden motorlu taşıtlardan egzoz takmadan veya abartılı egzoz ile trafiğe çıkanların gürültüye ve hava kirliliğine yol açmalarının ve bu suretle halkın huzur ve sükununun bozulmasının önlenmesi amacıyla Kırıkkale Valiliği tarafından 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddelerine dayanılarak hazırlanan 28.09.2018 tarihli Motorlu Taşıtlarda Abartılı Egzoz Kullanımının, Tamirinin ve Satışının Yasaklanmasına, bu yasağa uymayanlar hakkında 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun yanı sıra 5442 Sayılı İl İdare Kanununun ve 2872 Sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri uyarınca cezai işlemler uygulanacaktır” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x