Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun Yahşihan ilçesi Yenişehir mahallesinde bulunan 17 dönümlük arazinin Külliye yapılmak üzere Kırıkkale İl Müftülüğüne devredilmesinin üzerinden 1,5 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen henüz bir çivi dahi çakılmaması tepki topluyor. Vatandaşlar arazide hiçbir işlem yapılmamasının keyfi bir geciktirme olup olmadığını merak ediyor.

MİLYONLUK ARAZİ

Son günlerde sosyal medya ve bazı haber sitelerinde gündemi meşgul eden isimlerin başında gelen Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım bu kez KYK’dan İl Müftülüğüne devredilen araziyle gündeme geldi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK)’nın Yenişehir’de milyonluk değeri bulunan 17 Dönümlük arazi Üniversite gençliğinin de yararlanabileceği Külliye yapılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı adı altında Kırıkkale İl Müftülüğüne devredilmişti. Milyonluk arazinin devredilmesinin üzerinden 1,5 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen araziye müftülük tarafından bir çivi dahi çakılmaması tartışmaları da beraberinde getiriyor.

TEPKİYLE KARŞILANIYOR

KYK tarafından İl Müftülüğüne devredilen milyonluk değerlerle ölçülen ve bugünlerde Kırıkkale’nin en değerli bölgesi olarak gösterilen alandaki 17 dönümlük araziye üniversite gençliğinin de yararlanabileceği içerisinde Camii, Konferans salonu, kütüphane, Okuma salonları, dinlenme salonları, Çayhane, Gençlik Merkezi ve gençlerin boş zamanlarını değerlendireceği yaşam alanlarının bulunacağı komple bir külliye yapılması öngörülüyordu. Arazinin devrinin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen ortada hiçbir çalışmanın olmaması, projenin dahi hazırlanmaması kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
arzu
arzu
24 Temmuz 2018 23:42

Elindeki yurdu boşalt sonra git 1.5 milyon yurt kirası öde. Hâli hazirda yurt yapılabileceği arazileri de başkalarının metfaati için tut Diyanet Başkanlığa ver.sonra Külliyenin bahçesinden bira şişesi toplar diğer yurtların kirasını da şişe parasıyla ödersiniz.yazık oraya ayrılan ödeneklere…

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x