Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Gençlerimize özgüven aşılamalıyız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kırıkkale İl Temsilciliği düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa katılan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan TÜGVA’nın üstlendiği sorumluluktan bahsederek “Gençliğimize özgüven aşılamalıyız” diye konuştu.

GENİŞ KATILIM

TÜGVA Kırıkkale İl Temsilciliği Yaylacık Mahallesinde (Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü eski binasın) hizmete açıldı.  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Kırıkkale Belediyesi mehter takımının gösterisi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan TÜGVA Kırıkkale İl Temsilcisi Mustafa Tekertarla, yeni hizmet binası hakkında bilgi vererek, çalışmalarını anlattı. TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet’de TÜGVA’nın gençlere yönelik yaptığı çalışmalardan bahsetti. TÜGVA olarak bugüne kadar pek çok projeye imza attıklarını hatırlatan Emanet, “Bundan sonra da bunun gibi projelerle gençliğe hizmet etmeye devam edeceğiz. İl temsilciliğinin yeni binasının kurdelesi Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Milletvekili adayları Salim Bozdemir, Mustafa Arslan, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından kesilerek hizmete açıldı. Açılışa ilçe belediye başkanları, bürokrasinin üst düzey temsilcileri, STK yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

YENİ NESİL GENÇLİK VAKFI

Daha sonra kürsüye gelen TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi N.Bilal Erdoğan “Türkiye Gençlik Vakfı gençlerimizin geçmişiyle, inancıyla değerleriyle kuşanarak ülkemiz için iddialı bir gelecek kurma vizyonuyla yetişmesini hedefleyen yeni nesil bir gençlik vakfı. Yeni nesil gençlik vakfı demek gençlerin kendi faaliyetlerini kendilerinin tasarladığı vakfın hangi istikamette ilerleyeceği konusunda kendilerinin istişareleri neticesinde kararlar aldığı bir vakıf demek. Şimdi sadece Allah’a kul olan, dinini, inancını doğru kaynaklardan, doğru şekilde öğrenen ve bu doğrultuda kendi geleceğini kendi tayin edebilen, bilimin, teknolojinin geldiği nokta nereyse orayı çok iyi bilen, dünyanın hiçbir köşesinden habersiz olmayan böyle bir gençlik ideali peşindeyiz. Hayatın her köşesinin bir eğitim, terbiye alanı olduğunu düşünüyoruz. Onun için Türkiye Gençlik Vakfımız okul dışında gençlerimizin geçirdiği vakitlerinde onların bu istikameti dolu dolu yaşayabilmeleri için kendi kaderlerini kendilerinin belirleyebileceği anlayışını idrak edebilmeleri için bir araya geliyorlar ve buna inanan gönüller gün geçtikçe artıyor” ifadelerini kullandı.

CESARETLİ LİDERİMİZE BORÇLUYUZ

Gençliğimizin önünde 2 yol var. Birincisi bizi birinci dünya savaşının ardından işgal etmeye yeltenen itilaf devletleri veya onların maşası konumundaki Yunanistan. Bunların hedef Osmanlı devletini zayıflatıp ortada Müslüman Türk devletinin kalmamasını hedeflediler. Ama kurtuluş savaşıyla milletten ders alınca bu sefer Türkiye üzerinde başka kanallarla bir işgal girişiminde bulunmaya devam ettiler.  Neyde bu işte aydınlarımızın, elitimizin zihinlerini ‘Biz yapamayız, biz Müslüman olduğumuz için geri kaldık’ diye işgal ettiler. Bunlar maalesef Türkiye’de okutulup anlatıldı. Geldiğimiz noktada Cumhuriyet döneminin en önemli bilimsel, teknolojik, sanayi, yerli milli yatırımlarının son 15 yılda muhafazakar dindar insanlar yönetimdeyken yapıldığını gördük. Dolayısıyla insanların kafasındaki aşağılık kompleksi elhamdülillah tarihe gömüldü. Artık gençlerimiz daha öz güvenli. Neden? Bugün ülkemizin öyle bir lideri var ki AB’sine, ABD’sine şusuna bununa boyun eğmiyor, ülkemizin güvenliğini sağlamak için sınır ötesinde operasyonlar düzenleyebiliyoruz. Eskiden olsaydı böyle bir dirayetli, cesaretli liderimiz olmasaydı, bu Suriye operasyonlarını yapamaz, bugün Mehmetçiğimiz Kandil’e doğru gidiyor olamazdı. Biz gençliğimize çok büyük hedefler vermeliyiz, özgüven aşılamalıyız. Onun için bugün 2023’ü bıraktık 2053, 2071’i konuşabilir hale geldik. Daha bir hafta sonrasını göremeyen Türkiye’den 50-60 yıl sonrasına hedef koyar bir ülke haline geldik” diye konuştu.

MPT YAPMAK İÇİN 80 YIL BEKLEMEK GEREKİRMİYDİ?

Erdoğan “Türkiye’nin milli piyade tüfeğini yapması için Cumhuriyet’in 80. yıllarını beklemek gerekir miydi? Maalesef bize bu kadar zaman kaybettirenler, Türkiye’yi yüz yıl önce işgal edemeyenlerin maşası haline gelmiş, özgüveni olmayan, milletine inanmayan, milletinin iradesine ve değerlerine saygısı olmayan yöneticilerdir. Şimdi gençlerimiz önündeki bu iki tercihi iyi görmek zorunda. Bir tarafta Türkiye’yi 15 yılda yeniden bölgesel lider konuma getiren bir zihniyet, diğer tarafta ‘aman biz yapamayız, o proje çok büyük bize, bu yatırımı iptal etmeliyiz, bizim ne işimiz var şurada, bizim ne işimiz var burada’ diyen korkaklar, pısırıklar, maşalar. Biz gençliğimize çok büyük hedefler vermeliyiz. Onun için bugün 2023’ü bıraktık, 2053, 2071’i konuşabilir hale geldik. Daha bir hafta sonrasını göremeyen Türkiye’den 50-60 yıl sonrasına hedef koyar bir ülke haline geldik. Çünkü gençliğine inanan bir liderimiz var. Seçilme yaşını 18’e indiren bir liderimiz var. ‘Gençlerimiz de TBMM’de olmalı’ deyip aday listelerinin onda birini 25 yaş altından oluşturan bir zihniyet bugün ülkeyi yönetiyor” dedi. Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz’da törende bir konuşma yaparak TÜGVA’ya çalışmalarında başarılar diledi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x