Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Kadın Sevgi ve Fedakârlığın Sembolüdür

Kırıkkale Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk ve kurumda görevli bayan personel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Vali Yunus Sezer'e ziyarette bulundular.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk ve kurumda görevli bayan personel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Vali Yunus Sezer’e ziyarette bulundular.

Vali Sezer, “Fedakarlığın, şefkatin ve sevginin kaynağı olan, aile kurumunun temelini oluşturan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

TOPLUMUN EN ÖNEMLİ GÜCÜ

Tüm kadınların gününü kutlayan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birde mesaj yayımladı. Vali Sezer “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha iyi yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Kadın yeryüzünde merhametin, şefkatin, sevgi ve fedakârlığın sembolüdür. Kadınların aile içinde “anne” olmakla başlayan fedakârlık, sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duyguları, toplumu olumlu yönde etkileyen en önemli gücü oluşturur”.

TÜRK KADINI BÜYÜK İŞLER BAŞARMIŞTIR

“Türk kadını, Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet’e giden yolda gerek cephede gerekse cephe gerisinde çok büyük işler başarmıştır. Ülkemizin ve toplumumuzun kalkınmasında geçmişte olduğu gibi bugün de özveriyle çalışan kadınlarımız sosyal hayatımızı şekillendiren en değerli varlıklarımızdır. Nasıl ki toplumun temeli aile ise ailenin de temeli kadındır. Elbette ki kadının hakkını bir güne sığdırmak mümkün değildir. Özellikle bizim kültürümüzde kadın; hem toplumun, hem de toplumun çekirdeği olan ailenin temelidir. Kadın; bir anne olarak, bir eş olarak ya da bir evlat olarak evini çekip çevirdiği kadar, toplumu şekillendirmiş, toplumu iyiliğe dönüştürmüş, ülkeye istikamet çizmiş kutsal bir varlıktır. Bu duygu ve düşünceler ile özverinin, şefkatin ve sevginin kaynağı olan, aile kurumunun temelini oluşturan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x