Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Sizin derdiniz, bizim derdimizdir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Erdal Baloğlu, İYİ Parti Milletvekili Adayı Bülent Şükrü Altınışık ve yöneticilerinin Sulakyurt ilçesine alınmadığı ve propaganda yapmalarının engellendiğine yönelik çıkan söylemlere yönelik basın toplantısı düzenledi. Baloğlu: “Sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Hizmet ederken, Kırıkkale bizden “Sen nerelisin gardaş?” sözünü duymayacak.”

Sorumuz, nerede doğdun değil, nerede doyuyorsun?

Merkez seçim bürosunda düzenlenen basın toplantısında dedikodu değil proje üretimi ve sorunlara çözüm noktasında ahlaklı bir siyaset anlayışını izlediklerini vurgulayan İl Başkanı Erdal Baloğlu şunları söyledi: “Sorun üreten değil çözüm üreten bir anlayışla vatandaşlarımızın karşısında yer almaya gayret ediyoruz. Delice’de bir vatandaşımızın, “Bizim ilçemizden bir aday var, siz burada fazla gezmeyin” ifadesine karşılık gayet naif, anlayışlı ve kibar bir yaklaşımla kendimizi ifade edip, hizmet aşkıyla amcamızın elini öpüp helalleşmeden kapısından dönmedik. Bizim anlayışımızda, bir topluluğun bir bölgenin adayı olmak değil, işsizlikle boğuşan, göç veren, her geçen gün küçülen, tüm Kırıkkale’nin derdine derman olmak vardır, samimiyet vardır. Sorumuz, nerelisin değil, neye ihtiyacın var? Sorumuz, nerede doğdun değil, nerede doyuyorsun?”

Sen nerelisin gardaş?” sözünü duymayacaklar

Hiç kimsenin ötekileştirilmeyeceğini ve tek gayelerinin Kırıkkale’ye ve Kırıkkaleliye hizmet etmek olacağını ifade eden Baloğlu: “Bizim derdimiz, 14 Mayıs 2018 tarihli B.K.K. ile %40 teşvik verilen Silah Organize Sanayi, belki de daha suyu bile bağlanmamış, yatırımcının yaptığı inşaatı bile tankerlerle suladığı, ayrıca %100 teşvikle çağ atlama imkânı olan Silah Organize Sanayi Bölgesi bizim derdimiz. Bizim derdimiz ilgisizlikten kaçan lastik ve akü fabrikaları. Bizim derdimiz KİT’ler, Bizim derdimiz Emeklilikte Yaşa Takılanlar. Bizim derdimiz Kredi ve Kredi Kartı borçluları. Bizim derdimiz Kırıkkale Üniversitesi. Bizim derdimiz “protez bacak” ucube köprüler, alt geçitler. Bizim derdimiz tarım ve hayvancılık desteğini emsallerinden daha az alan ya da alamayan Kırıkkale. Bizim derdimiz MKE Kurumu. Bizim derdimiz KİT’lerde kadro alamayanlar. Kısacası sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Hizmet ederken, Kırıkkale bizden “Sen nerelisin gardaş?” sözünü duymayacak.”dedi.

Eğri giden ok hiçbir zaman hedefine varamaz

Kırıkkale’de MHP’nin yükseliş trendini aşağıya çekmek isteyenlerin toplumda bir algı yaymaya çalıştıklarını ifade eden Milletvekili Adayı Halil Öztürk, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu yükseliş trendini aşağıya çekmek adına hiç olmayan gerçek dışı söylemlerle bir algı yaymaya çalışıyorlar. Bu algı sayesinde kendi parti değerlerine yükseliş MHP’de bir düşüş umuyorlar ama biz hep söylüyoruz, biz ahlaklı siyaseti benimseyen bir siyasi partinin temsilcileriyiz. Bizim için siyaset ahlak çizgisinde ve dosdoğru yapılmalı. Çünkü biz siyasetçiler yalan söylersek kimseden doğru söylemesini bekleyemeyiz. Eğri giden ok hiçbir zaman hedefine varamaz. Biz dosdoğru adam gibi siyaset yapıyoruz. Kimseyi kandırmıyoruz, kimseyi yanıltmıyoruz, hiçbir algı operasyonunun tarafı olmuyoruz, hiçbir fitne ve fesata kulak asmıyoruz.”dedi.

Tamamen bir algı operasyonu

Ortaya atılan iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyleyen Öztürk, “Böyle bir şey kesinlikle yaşanmadığını sonucuna ulaştık. Bu kesinlikle algı oluşturma çabasıdır. Sulakyurt’a giripte tepkiyle karşılaşan kimseyi duymadım. Bunlar sadece toplumu aldatama ve kamuoyunu yönlendirmeye yönelik hareketler. Nasıl Keskinliler demokrasiyi içine sindirmiş ise Sulakyurtlular da sindirmiştir. Kırıkkale’nin tümü demokrasiyi içine sindirmiş bir şehir. O buraya alındı bu buraya alınmadı ifadeleri tamamen yanlış. Tamamen bir algı operasyonu. Bülent Bey istiyorlarsa birlikte Sulakyurt’a gidebiliriz.”diye konuştu.

Bölgecilikle Kırıkkale’nin önünü tıkadılar

Geçmişte bölgeci siyaset anlayışı izleyenlerin Kırıkkale’nin önünü tıkadığını belirten Öztürk, “Ne yazık ki Kırıkkale’de bölgecilik siyaseti yaparak Kırıkkale’nin önünü tıkamak isteyen siyasetçiler olmuş zamanında. Bugünde yok mu var. Kırıkkale esasen 275 bin nüfuslu küçük bir şehir. Keskin’de bir köyden bir köyün arası 50 kilometre. Keskin’den Sulakyurt’a arka yoldan gidildiği zaman orası da 50 kilometre. Şimdi bu algılarla siyaset yapmak doğru değil. Bizim siyaset anlayışımız şu; nerelisin hangi bölgelisin değil, Kırıkkale’nin ne ihtiyacı var? Kırıkkale’nin sorunları nelerdir, sorunların çözümleri nelerdir? Kırıkkale ve Kırıkkaleli için ne yapabilirizin ne nasıl yapabilirizin yöntemini bulmaktır.“ dedi.

 

 

Böyle bir şey olduğunu düşünmüyoruz

Kendisinin de Keskinli olduğunu ve Sulakyurt’ta kendi memleketinde gibi karşılandığını belirten Milletvekili Murat Abalı ise, “Biliyorsunuz Milliyetçi Hareket Partisi’nin ikinci sıra adayı olarak Keskin Bozkurt Mahallesi doğumluyum. Keskin’in bir evladıyım. Seçim çalışmaları kapsamında Sulakyurt’a bende gittim. En sonda büyük bir katılımla yapılan iftar yemeğinde bir aradaydık. Benim Keskinli olduğumu Sulakyurt’ta bilmeyen de yok. Ben nasıl Keskin’de karşılandıysam Keskin nasıl beni bağrına bastıysa, Sulakyurt’ta da aynı derece ilgi, alaka ve sıcaklıkla karşılaştım.  Şimdi biz bunu araştırdık. Böyle bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Bir algıdan ibaret olduğunu düşünüyoruz. Varsa ki böyle bir tepki yok, bunun Keskinlilikle alakalı bir tepki olduğunu da düşünmüyoruz.”şeklinde ifadelerde bulundu. Milletvekili Adayı Ömer Dedebali ve parti yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x