Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Tarımda gübre çıkmazı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HER GÜN FİYATLARIN DEĞİŞTİĞİNİ BELİRTEN BAŞKAN ÖZTÜRK, ÇİFTÇİNİN KONUYA ÇÖZÜM BEKLEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Hasat mevsiminin tamamlandığı Kırıkkale’de çiftçiler hububatta ekim hazırlığına başlarken, gübre fiyatlarındaki artış derin derin düşündürüyor. Bir ay öncesine kadar tonu 2 bin TL’den satılan gübrenin fiyatının 3 bin 500 TL’ye kadar yükseldiği gözleniyor. Yetkililerin bu soruna el atmasını beklediklerini belirten Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, gübre fiyatlarına müdahale olmazsa tarımsal üretimin düşebileceğine dikkat çekti.

 

FİYATLARDA BÜYÜK ARTIŞ

Hükümetin döviz kurunu bahane edilerek fiyatların gelişi güzel artırılmaması yönündeki çağrılarına rağmen, görevi çiftçiye uygun şartlarda kredi, gübre gibi ihtiyaçları sağlamak olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin satışa sunduğu gübre fiyatlarındaki büyük değişiklik çiftçiyi endişelendiriyor. Kırıkkale’de bulunan Tarım Kredi Kooperatiflerinde, yaklaşık 1 ay önce 2 bin TL seviyelerinde olan gübre fiyatlarının 3 bin 500 TL seviyelerine kadar tırmandığı gözleniyor. Balışeyh İlçesi Tarım Kredi Kooperatifinde Süper ekin gübresi 2 bin 710 TL’den satışa sunulurken, Sulakyurt ilçesi Tarım Kredi Kooperatifinde Süper ekin 2 bin 800 TL, Kompoze 2 bin 600 TL, DAP 3 bin 500 TL’den satışa sunuluyor.

 

ACİLEN ÇÖZÜM ÜRETİLMELİDİR

Çiftçinin, yüksek fiyat nedeniyle ihtiyacı olan gübreyi alamazsa birçok üründe tarımsal üretimin düşmesi beklediklerini belirten Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk “Hükümetimiz geçtiğimiz yıllarda çiftçiyi sevindiren bir adım atmış ve gübredeki yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 1’e çekilmişti. Fakat son zamanlarda gübre fiyatlarında aşırı artış, ekim hazırlıkları yapan çiftçimiz derin derin düşündürmeye başladı. Çiftçimiz gübre almasa verimde düşüş yaşayacak, geliri düşecek. Bu nedenle gübre konusunda mutlaka önlemler alınması gerekiyor. Acilen, siyasilerimizin ve yetkililerimizin çiftçiyi yakından ilgilendiren gübre konusuna bir çözüm üretmesini bekliyoruz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x