Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Spor

Vali Sezer, Antrenörler İle Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan spor antrenörleri ile 2019 yılı değerlendirme ve 2020 yılı çalışma programı toplantısı, Vali Yunus Sezer başkanlığında gerçekleştirildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yenişehir Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yunus Sezer’in yanı sıra, Yahşihan Kaymakam Vekili Ahmet Altun, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Haluk Karahan, Şube Müdürü Adnan Vural ve Antrenörler katıldı.

ARAYIŞ, BAŞARIYI GETİRECEKTİR

Spor antrenörleri ile bundan sonraki dönemlerde kısa aralıklarla bir araya gelip durum değerlendirmesinde bulunacaklarını ifade eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ” İlimizden, hava alanında karşılayacağımız sporcularımız daha çok olsun istiyoruz. İhtiyacımız olan rol model sporcularımızın sayısının artmasıdır. Rol modeller oluşturmalıyız. Başarılı sporcu gençler hazırlamalıyız. Herkes bir arayış, bir sancı içerisinde hem sporcu sayımızı hem de başarımızı artırmalıyız. İnanın bu arayış, başarıyı getirecektir ” dedi.

İSTATİSTİK BİLGİLERİ VERİLDİ

Daha sonra 2019 yılının genel değerlendirmesi hakkında istatistiki bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Haluk Karahan  ise, son bir yıl içerisinde ilimizdeki spor kulüplerinin sayısının yüzde 116’lık bir artışla 102’den 221’e, lisanslı sporcu sayısının da 30 bin 157’den 33 bin 390’a yükseldiğini belirtti.

İlimizde yapılan spor faaliyetlerine katılan sporcu sayısının son 1 yılda yüzde 25 artarak 5 bin 389’a, okul sporlarına katılan sporcu sayısının ise 6 bin 815’e yükseldiğini kaydeden Karahan, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcu sayısının da yüzde 74’lük bir oranda artarak 58’den 101’e çıktığını ifade etti.

SUNUM YAPILDI

2019 yılında 17 Ağustos Spor Salonu, Yenimahalle Spor Salonu ve Olimpik Yüzme Havuzunun bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığını aktaran Karahan, Keskin Gençlik Merkezinin de faaliyete geçtiğini sözlerine ekledi.

Sunumun ardından, spor antrenörleri, branşları ile ilgili çalışma programları ve gerçekleştirilen sportif faaliyetler hakkında bilgi sundular.

Toplantıda; spor merkezleri, okul spor kulüpleri ve faaliyetleri ile sporcu sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar, kurum bünyesinde gerçekleştirilen sportif faaliyetler, ulusal ve uluslararası dereceler, gösterilen genel durum ve başarı değerlendirilmesi ile ilgili konular ele alındı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x