Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KeskinSiyaset

Yılmazer Keskin Turizm Şehri Olmalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale Milletvekili aday adayı Av. Mehmet Yılmazer, “Kırıkkale’de mutlaka bir turizm planlaması yapmalı ve bölgenin turizm cazibe merkezi olacak bir yapılanmaya yönelmeliyiz. Keskin ilçesini turizm merkezi yapmalıyız” dedi.

Yılmazer Keskin Turizm Şehri Olmalı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
                    Av.    Mehmet Yılmazer

SİLAH MÜZESİ KIRIKKALE’YE DEĞER KATAR
Milletvekili aday adayı Av. Mehmet Yılmazer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kırıkkale’de mutlaka bir turizm planlaması yapmalı ve bölgenin turizm cazibe merkezi olacak bir yapılanmaya yönelmeliyiz. Kamuoyunun malumu olduğu üzere bir silah müzesi kurulma girişimi var. Kırıkkale silah müzesi eğer bugün ki MKE düğün salonun olduğu yer kurulursa, bir kent müzesinin olmazsa olmazı olan forum alanından mahrum kalacak, müze çevresinde ki şehir karmaşası ile çevrilmiş olacaktır.”

ŞEHİR İLE BÜTÜNLEŞEMEZ
“Müze, MKE’ye bağımlı olursa, kendine ait binasında bağımsız bilim insanlarından oluşan bir yönetim mekanizması olmazsa şehir ile bütünleşemez. Bakınız, müzenin ana işlevi bir şehri, bir kültürü bir arada tutmak. Sadece geçmiş ve bugün ile bir bağ kurmak değil aynı zamanda ortak bir miras etrafında şehir insanın birbirine tutunmasına katkı sunmaktır. Bunun yanında turizm denen olgu ile bu bağı daha da genişleterek kültürler arası köprü kurmaktır. Şehir müzeleri “hafızamızda yer edecek, hikâyesi olan mekânlarda” kurulurlar. Tercih edilen mekân öncelikle budur.”

İŞİN UZMANLARI İLE ÇALIŞMALIYIZ
“Eğer bunları göz ardı ederseniz sadece bir “nostalji dükkanı” açmış olursunuz. Bu dükkânda birkaç günlük bir merak sonrası işlevsiz bir hale gelir. Silah müzesi kuracaksak tek düşüncemiz MKE’deki silahları şehir merkezine taşımak olmamalı. Önce en doğru mekânı, bölgeyi daha geniş perspektifli bir bakış açısı ile seçmeli, mekânın seçimin de dahi en doğur küratörler ve uzmanlarla çalışmalıyız. Ben kutsal emanetler müzesi adı altında bir proje düşünmüş ve hazırlamıştım. Bu çalışma sırasında pek çok şey öğrendim. Bu bilgilerim ışığında şunu söylüyorum;”

TURİZM POTANSİYELİNE SAHİP
“Eğer silah müzesini Keskin’de kurarsak, Kırıkkale’ye MKE düğün salonunun olduğu yerde kurulmasından çok daha fazla katkı sağlayacaktır. Kırıkkale iç ve dış turizmden adeta hiç katkı almıyor. Çünkü bu anlamda cazibe merkezlerine sahip değiliz. Tarihi ve yerel doku, doğru düzenlemeler ile işlevsel hale getirilirse ilgili yeri cazibe merkezine dönüştürebiliyor. Beypazarı bunun somut örneklerinden biridir. Keskin ilçemiz ise Beypazarı ile kıyaslanamayacak çok daha geniş turizm potansiyeline sahip.” Örneğin tarihi mekânları kıyas kabul etmeyecek kadar fazla. Beypazarı’nda ünlü Beypazarı kurusu varsa Keskin’de Keskin tava var. Çok daha cazip yemekleri var Keskin İlçemizin. Silah müzesinin kurulması düşünülen yer, temel müzecilik ilkelerine uygun olmayan bir yer.

TURİZM MERKEZİ YAPMALIYIZ
“Silah Müzesi MKE’ye bağlı olmadan, tarihi bir doku içinde, tarihi bir mekân merkeze alınarak Keskin İlçemizde kurulursa hem Keskin İlçemizin cazibe merkezi olması noktasında büyük bir adım atılmış olur, hem bölgenin turizm ile daha çok iş ve aş kazanmasına vesile olur, hem Kırıkkale’miz de işlevsiz, düşük profilli bir müze için kamu kaynaklarının heba olmasının önüne geçilmiş olur. Keskin İlçemizi turizm merkezi yapmalıyız” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Keskinli
Keskinli
29 Nisan 2018 21:13

Seçimin kaderini Keskinliler belirlediği için bu söyledikleriniz normal. Ama bu vaatler sadece seçim zamanı söylenen vaatler. Seçildikten sonra sadece mecliste oylamalara katılmak. grup toplantılarına katılmak vs vs bi başkamışınız 5 yıl dolmuş. Hani diyeceğim şu boşuna şunu yapacaz bunu yapacaz demesin kimse. Sadece seçilene kadar bu sözler sonrası belli. Yapılacak olsaydı yıllardır bu vaatler veriyolar ama nedense hiç birisi yapılmadı

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x