Manşet

Bakan Uraloğlu, Kırıkkale’de çalışmaları inceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı süren 120 kilometrelik Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu’nun sadece bir ulaşım yatırımı değil, Türkiye’nin yükselen geleceğini şekillendirecek stratejik bir eser olduğunu belirtti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı süren 120 kilometrelik Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu’nun sadece bir ulaşım yatırımı değil, Türkiye’nin yükselen geleceğini şekillendirecek stratejik bir eser olduğunu belirtti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Ankara-Kırıkkale arasındaki 80 dakikalık yolculuk süresi 43 dakikaya düşecek; yıllık 5,2 milyar lira tasarruf sağlanacak.

Şantiyede açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, Kırıkkale’nin 42 ilin geçiş noktasında bulunması sebebiyle ulaşıma özel bir önem verdiklerini vurguladı. Uraloğlu, “Son 23 yılda ulaştırma ve haberleşme altyapısına 47 milyar 288 milyon lira yatırım yaptık. Kırıkkale’nin bölünmüş yol uzunluğunu 39 kilometreden 235 kilometreye çıkardık” dedi.

6 Dev Proje, 5 Milyar Liranın Üzerinde Yatırım

Kırıkkale-Delice Devlet Yolu, Kırıkkale-Kayseri Yolu ve Yahşihan Köprülü Kavşağı gibi projeleri tamamladıklarını hatırlatan Uraloğlu, halihazırda devam eden 6 karayolu projesinin toplam maliyetinin 5 milyar lirayı aştığını ifade etti. Ayrıca 14 Haziran’da temeli atılan Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı’nın da bölge ulaşımına değer katacağını söyledi.

43 Dakikaya Düşen Yolculuk Süresi, 41 Bin Tonluk Emisyon Azalımı

120 kilometrelik otoyolun 101 kilometresi ana gövde, 19 kilometresi bağlantı yolu olacak şekilde planlandığını belirten Bakan Uraloğlu; 7 kavşak, 4 tünel, 8 viyadük, 39 köprü, 46 altgeçit ve 3 otoyol hizmet tesisinin projede yer aldığını açıkladı. Şu ana kadar 5,9 milyon metreküp kazı ve 4,7 milyon metreküp dolgu çalışması tamamlandı.

Proje tamamlandığında yılda 4,5 milyar lira zamandan, 700 milyon lira ise akaryakıttan tasarruf sağlanacak. Ayrıca 41 bin ton karbon emisyonu azaltılarak çevresel katkı sağlanacak.

Bölgesel Değil, Uluslararası Öneme Sahip

Otoyolun Ankara Çevre Yolu’ndan başlayarak Gökçeyurt, Lalahan, Hasanoğlan, Elmadağ ve Yahşihan güzergâhından ilerleyip Kızılırmak’ı geçerek Çerikli üzerinden Yozgat yoluna bağlanacağını aktaran Uraloğlu, “Bu sadece bölgesel değil, uluslararası lojistikte de önemli bir hat olacak. Yük ve yolcu taşımacılığı artık daha güvenli ve hızlı olacak” dedi.

Projenin ileride Samsun’a ve doğuda İran sınırına kadar uzanacak olan otoyol projelerinin ilk adımı olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, Türkiye’nin küresel lojistik ağındaki stratejik pozisyonunun da güçleneceğini ifade etti.

Demiryolu Fabrikasına Ziyaret, Başkanlarla Görüşme

Ziyaret kapsamında Kırıkkale’de demiryolu araçları yapım, bakım ve onarım fabrikasında incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ı makamında ziyaret eden Uraloğlu, belediye başkanlarıyla basına kapalı bir toplantı da gerçekleştirdi.

Bakan Uraloğlu’na ziyaretlerinde Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yatırım, üretim ve istihdam odaklı büyüme stratejisini sürdüreceklerini vurgulayan Bakan Uraloğlu, projeye katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x