GündemKırıkkaleManşet

60 damızlık koç dağıtıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin destekleriyle gerçekleştirilen ‘Damızlık Koç Projesi kapsamında Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde 60 damızlık koç dağıtımı yapıldı.

 

GELİR SEVİYESİNİ ARTTIRMAK İÇİN

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapılan koç dağıtımına Vali Ali Kolat, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan personeller ve çok sayıda yetiştiriciler katıldı. Kırıkkale’de birlik üyelerinin gelir seviyelerini arttırmak için bakanlık ve kurumlarla işbirliği yaptıklarını belirten Birlik Başkanı Ulusoy, “Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında ilimizde mevcut olan Akkaraman Kangal Irkı koyunları ıslah etmek amacıyla bakanlığımız genel bütçesinden Sivas İli Ulaş ilçesinden 35 adet , İl Özel İdaresi bütçesinden de Kırşehir İli Malya İşletmesinden 25 adet olmak üzere toplam 60 adet Akkaraman Kangal Irkı Damızlık Koç alımı yapılarak İl Müdürlüğünde dağıtımını gerçekleştirdik. Projede katkısı olan Valimiz Ali Kolat, Meclis Başkanı Şerafettin Atalay ve Tarım Bakanlığımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

107 BİN 880 ADET KÜÇÜKBAŞ VAR

İl Müdürü Recep Kırbaş, ilimiz genelinde 95 bin 800 adet koyun ve 12 bin 80 adet keçi olmak üzere toplam 107 bin 880 adet küçükbaş hayvan varlığının mevcut olduğunu söyleyerek, “Koyunculuğu geliştirme projesi kapsamında 2009 yılından bugüne kadar Bakanlığımız genel bütçe kaynaklı, İI Özel İdare desteği  ve çiftçi katkıları ile birlikte toplam olarak 449 adet Damızlık Koç ve 30 adet Damızlık Teke dağıtımı yapılmıştır” Son olarak bir konuşma yapan Vali Ali Kolat, ilimizin önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, ilimizde hayvancılığın geliştirilmesi için bu tür projelere destek verdiklerini söyledi. Programda daha sonra Vali Kolat ve protokol üyeleri yetiştiricilere damızlık koçları teslim ettiler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu