Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

MPT hakkında yeni iddia

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milli Piyade Tüfeği konusunda ortam gerginliğini korurken, “Tüfek üretimine başlandı. 20 bin MKE, 15 bin özel sektör üretecek” iddiası ortalığı iyiden iyiye karıştırdı. Sendika yetkilileri ise bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

 

ÜRETİM BAŞLADI İDDİASI

Milli Piyade Tüfeği’nin özel sektöre verilmemesi konusunda Türk Metal Sendikası’nın diğer sivil toplum örgütleri ile görüşmeleri sürüyor. Resmi ağızlardan net bir açıklamanın yapılmaması ise kafalardaki soru işaretlerini artırıyor. Ortaya atılan son iddia ise Milli Piyade Tüfeği’nin üretiminin başladığı ve MKE’nin 20 bin adet üretim yapacağı, özel sektörün ise 15 bin adet üretim gerçekleştireceği yönünde.

 

İKİNCİ ÜRETİM HATTI MI GELİYOR?

Türk Metal Sendikası yetkilileri ise bu iddianın asılsız olduğunu, Milli Piyade Tüfeği üretiminin özel sektöre verilmemesi için mücadelenin sürdüğünü, üretim konusunun protokol aşamasında olduğunu bildirdiler. Üretim konusunda müsteşarlığın özel sektör ısrarı sürerken, MKE Silah Fabrikası içerisinde ikinci bir üretim hattının kurulacağı, bu hatta MKE işçisinin özel sektör personeline eğitim vereceği yönündeki iddialar da gündemdeki tazeliğini koruyor.

 

SÜREKLİ BAŞARISIZ OLMUŞLARDI

Ancak MKE işçisinin bu duruma karşı çıktığı biliniyor. Sürecin başından beri üretime dahil olma çabası içerisinde olan özel sektörün birçok kez üretimde başarısız olması ise MKE işçilerinin mücadelesinin haklılığını ortaya çıkarıyor.

 

ATALAY, “YENİ BİR PROJE”

Hafta sonu Kırıkkale’de basın toplantısı yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay’ın, özel sektörün Milli Piyade Tüfeği üretimine dahil olması konusunda, “Özel sektörün dahil olacağı proje yeni bir proje” açıklamasını yapması da kafalardaki soru işaretlerini artırdı. (HABER;FATİH GENÇER)

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu