Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

12 Öğretmen Deprem Bölgesine Uğurlandı

Kırıkkale'de görev yapan 12 gönüllü öğretmen afetin yaşandığı deprem bölgelerinden Malatya'nın Battalgazi ilçesine gönderildi. Millî Eğitim Bakanlığınca afetin yaşandığı deprem bölgelerine eğitim ve personel desteği sürüyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de görev yapan 12 gönüllü öğretmen afetin yaşandığı deprem bölgelerinden Malatya’nın Battalgazi ilçesine gönderildi. Millî Eğitim Bakanlığınca afetin yaşandığı deprem bölgelerine eğitim ve personel desteği sürüyor.

YARALARIN SARILMASI İÇİN ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Gönüllü öğretmenler Malatya’nın Battalgazi ilçesinde oluşturulan çadır ve konteyner kampüslerine gönderildi. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu tarafından uğurlanan öğretmenler, bölgedeki okullarda ve Destekleme Yetiştirme Kurslarında (DYK) görev alacak. 6 Şubat tarihinde saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 şiddetinde ve aynı gün saat 13,24’de Elbistan merkezli 7,6 şiddetinde meydana gelen depremde 11 ilde yıkıcı etkisinin ardından binlerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce bina enkaza dönüştü. Yaşanan afetin ardından Millî Eğitim Bakanlığı da bölgede yaraların sarılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

12 ÖĞRETMEN UĞURLANDI

Deprem bölgesinde oluşturulan eğitim kampüslerinde 71 ildeki ölçme ve değerlendirme merkezlerinden giden öğretmenler okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere gönüllü destek veriyor. Bu kapsamda Kırıkkale’den de farklı branşlardan 12 öğretmen, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde görev yapmak üzere uğurlandı.

YKS VE LGS’YE YÖNELİK NOKTALARDA DYK KURSLARINA DA DESTEK VERECEK

Konu ile ilgili açıklama yapan Millî Eğitim Müdürü Telefoncu, “Afetin yaşandığı ilk günden itibaren bölgeye Sayın Bakanımızın ve Valimizin talimatları doğrultusunda desteklerimiz devam ediyor. Bugün de bölgeye göndermiş olduğumuz arkadaşlarımız 10 gün boyunda orada görev yapacaklar ve orada normal eğitim öğretimin yanı sıra Millî Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan YKS ve LGS’ye yönelik noktalarda DYK kurslarına da destek verecek.” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x