Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

2 İstasyonda Kaçak Akaryakıt Düzeneği Tespit Edildi

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bağlı Akaryakıt Özel Ekibince, Kırıkkale'de 2 akaryakıt istasyonuna düzenlenen eş zamanlı operasyonda kaçak akaryakıt satılmasını sağlayan düzenek tespit edildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bağlı Akaryakıt Özel Ekibince, Kırıkkale’de 2 akaryakıt istasyonuna düzenlenen eş zamanlı operasyonda kaçak akaryakıt satılmasını sağlayan düzenek tespit edildi.

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekipleri, Kırıkkale’de riskli olarak değerlendirilen bayilere yönelik çalışma başlattı.Eş zamanlı yapılan operasyonlarda ekipler, 2 akaryakıt istasyonunda ofis bölümünde asma tavanda bulunan ısıtıcının içinde pompa, yazar kasa ve otomasyon sistemlerini devre dışı bırakan düzenek buldu. Düzeneklerin, istenildiğinde kaçak akaryakıt, istenildiğinde ise yasal akaryakıt verilmesine olanak sağladığı tespit edildi.Ekipler, istasyonların birinde aynı zamanda kaçak elektrik kullanıldığını da ortaya çıkardı. İstasyonda elektrik tüketimi yüksek olan oto yıkama alanı, pompa, aydınlatma gibi ünitelerde kaçak elektrik kullanıldığı ve bunu sağlayan düzeneğin uzaktan kumanda ile kontrol edilebildiği görüldü.Operasyonlar neticesinde istasyonlarda kaçak akaryakıt satışına yönelik tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili adli ve idari makamlarca soruşturma başlatıldı.Kaçak elektrik tüketen istasyonda ise elektrik idaresi görevlilerince işlem başlatılması sağlandı. Söz konusu istasyona cezai işlem uygulandı ve elektriği kesildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x