Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

2 yeni Ambulans

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, ambulans konusunda kentin bir sorunu olmadığını ancak vatandaşların asılsız ihbarlarının kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.  Güngüneş, bir saniyenin bile önemli olduğu sağlık alanında vatandaşların bu konuyu dikkate alması gerektiğini bildirdi.

 

HER SANİYE BİLE ÖNEMLİ

Sağlık Bakanlığı Kırıkkale’de bulunan ambulans sayılarının artırılması ve daha hızlı ve daha sistematik bir şekilde hastaya ulaşmak için kente iki adet sıfır ambulans verdi.  Kırıkkale’nin sağlık anlamında bir problemi olmadığını belirten İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, sağlık personelinin sorunlarından birisi olan asılsız ihbarın önüne geçmek için çalıştıklarını ve bu konuda vatandaşların kendilerine destek vermesi gerektiğini açıkladı.  Yanlış verilen bir ihbar nedeniyle bir çok kez sağlık çalışanlarının yanıldığını ve acil vakalara gitmekte zorlandığını belirten Güngüneş, bir saniyenin bile önemli olduğu durumlarda asılsız ihbarların kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

 

DAHA HIZLI SAĞLIK HİZMETİ

Yeni alınan ambulanslarla Kırıkkale vatandaşlarına daha hızlı ve sistematik bir şekilde hizmet vereceklerini belirten Güngüneş, ambulansların hastaların ayağına giderek, en geç 20 dakikada vakaya ulaştığını iddia etti. Birçok merkezden yönetilen ambulansların vaka olayının hemen ardından anında müdahale kapasitesinin olduğunu belirten Güngüneş, hastaya ulaşma konusunda her hangi bir sıkıntılarının olmadığını kaydetti. Kent genelinde ambulans sayısının artmasının önemli olduğunu belirten Güngüneş, kış aylarında köylerde ki vatandaşlara ulaşmak için hizmet veren 4×4 ambulansların bakımının da yaz aylarında yapıldığını ve kışa hazır hale getirildiğini bildirdi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x