Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

200 bin dekar tarım arazisi ilaçlanıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, süne mücadelesi kapsamında yapılan ilaçlama çalışmalarını yerinde inceledi. İl Müdürü Yılmaz, buğdayın protein değerini düşüren süneyle mücadele kapsamında yaklaşık 200 bin dekar tarım arazisinin ilaçlanacağını söyledi.

 

SÜNEYLE İLAÇLI MÜCADELE

Yılmaz yaptığı açıklamada, Kırıkkale’de süne mücadelesinin 2019 yılında oluşturulan 11 ekip ve 33 teknik personelle birlikte yürütüldüğünü bildirdi. Süne zararlısının buğdayda protein miktarının düşmesine neden olduğunu ifade eden Yılmaz, ilaçlama çalışmalarının mahsule zararlı olacağı yönündeki yaygın görüşünde yanlış olduğunu belirterek,  “Topyekûn mücadele ve ilaçlama sonucunda elde edilecek fayda, ilaçlama işlemlerinin oluşturacağı düşünülen zarardan kat ve kat daha fazladır. Ayrıca bu sene yapacağımız süne mücadelesinin gelecek sene süne yoğunluğunu azaltacağını ve bu mücadelenin getireceği kazanç artışı hem çiftçimiz hem de ülkemiz için son derece önemlidir.”dedi.

 

200 BİN DEKAR İLAÇLANACAK

Bilgilendirme çalışmaları neticesinde çiftçilerin yoğun ilgisinden dolayı 200 bin dekar arazinin ilaçlanacağını belirten İl Müdürü Yılmaz, süne ile mücadeledeki amacın, buğdayın ekmeklik özelliğini korumak ve çiftçinin ürettiği ürünün kalitesini, değerini artırarak hem çiftçilerin hem de ülke ekonomisinin kazançlı çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi.

 

TÜM GAYRETİMİZLE ÇALIŞIYORUZ

Yılmaz, “Süne zararlısının emeğinizi sömürmesine izin vermemek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Süne ile mücadele kapsamında Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürlüğü Süne Teknik Ekiplerimizin bayram tatilinde ve hafta sonlarında mesai mevhumu gözetmeden hububatın verim ve kalitesini düşüren zararlıların başında gelen süneye karşı mücadele çalışmalarını teknik talimatlar çerçevesinde yoğun bir şekilde yürütmelerinden dolayı ayrıca onlara da çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x