Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

4 yılda 382 bin ton hurda

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Ali Kolat, MKEK’ya bağlı Barut Fabrikası Müdürlüğünü ve Hurda Fabrikası Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

DENEME ATIŞI YAPILDI

Ziyarette, Vali Yardımcısı Rıfat ATA, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar da bulundu. Vali Kolat, Barut Fabrikası’nda Yanar Kovan Tesisi ve Küresel Barut Üretim Tesisi başta olmak üzere birçok tesisi gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Burada Vali Kolat ve beraberindeki heyete, barut imalatı, barutun fişek hızına etkisi ve yaptığı basınç hakkında bilgiler verildi. Son olarak Ürün Sergi Sarayını gezen Vali Kolat’a, çeşitli fişekler ve bu fişeklerde kullanılan barut çeşitleri hakkında sunum yapıldı. Ayrıca atış poligonunda deneme amaçlı fişek atışı gerçekleştirildi.

HURDA FABRİKASI’NI GEZDİ

Kolat ayrıca Hurda Fabrikası’nı da ziyaret etti. Ziyarette verilen bilgilerde, fabrikanın, her türlü kamu kurum ve kuruluşlarının hurdalarını topladığı ve geri dönüşümü sağlayarak değerlendirildiği belirtildi. 12.000 m2 kapalı alan ve 358.000 m2 açık alan olmak üzere toplam 370.000 m2 alanda faaliyet gösteren fabrikanın son 4 yılda toplam 382.000 ton hurda üretimi yaptığı ifade edildi. Daha sonra Vali Kolat ve beraberindeki heyet Fabrikayı gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu