Spor

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun Tanıtım Lansmanı Yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 8-15 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Yapılan törene Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, AS Başkan Bahattin Akyön, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu “Dünyaca ünlü bisikletçilerin mücadele ettiği, 8 gün boyunca 2 saatin üzerinde süreyle ulusal ve uluslararası kanallarda canlı yayınlanan, 190 ülkede 13 dilde milyonlarca kişi tarafından izlenen ve her gün yaklaşık 2 bin kişinin bir etaptan diğerine hareket ettiği görsel bir şöleni, bisiklet sporuna ilginin artması ve Türkiye tanıtımında önemli bir iletişim platformu olarak görüyoruz. Bu yönleriyle ve 58 yıllık tarihiyle gerçekten ülkemizin marka organizasyonlarının başında geliyor. Bu yıl 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle 8-15 Ekim 2023 tarihlerine ertelenen, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Federasyonumuz tarafından 8 etapta gerçekleştireceğimiz organizasyon 14 ülkeden 24 takımdan 168 bisikletçinin katılımıyla Alanya’da başlayarak, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek” diye konuştu.

Federasyon Başkanı Müftüoğlu “Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun da 100’üncü yılı. Bu yıla özel ‘Bisikleti Büyütüyoruz’ vizyonu ile Bisiklet Yarışlarını Anadolu’ya yaymış bulunuyoruz. Yıllar içinde farklı etkileri ile ülkemizde bisiklet kültürünün oluşmasına katkı sağladığını gördüğümüz Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu 2023 yılında ‘Bisiklet Yarışından Fazlası’ olarak konumlayarak pek çok misyonu da üstlenmiş bulunuyoruz. TUR 2023 için destek ve emek verecek tüm ekiplere, paydaşlarımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, emniyet, jandarma, sağlık ekiplerine, hakemlerimize, motorize ekiplerimize, siz değerli medya mensupları dostlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya da yaptığı konuşmasında “Bu sene 58’incisi düzenlenecek TUR, 8 etaptan oluşacak. 24 takımın yer alacağı organizasyonda uluslararası sporcular yer alacak ve ülkemizden 4 takım mücadele edecek. TUR halkımıza bisiklet sporunu sevdirmenin yanı sıra ülkemizin tanıtımında da önemli yere sahip. Organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer de yaptığı konuşmasında “TUR ülkemizin spordaki gelişimine çok büyük katkı sunuyor. Gençlerimizin çocukluktan beri bisikletle bir bağ kurmasından dolayı katkılarımızı sürdürüyoruz. Diğer bir amacımız ise turizm amacından tanıtımını sunmaktır. Sporseverler geçtiğimiz yıl canlı yayınlarla organizasyonu izlemişlerdir. Türkiye Yüzyılı vizyonu ile spor branşlarında gelen zaferler bizleri gururlandırmaktadır. Yarım asırdan fazladır devam eden organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 58’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Bir Bisiklet Yarışından Fazlası” sloganıyla 8 Ekim Pazar günü Alanya’dan başlayarak 15 Ekim Pazar günü İstanbul’da sona erecek.

8 ETAPTAN OLUŞUYOR

  1. Etap: 8 Ekim 2023 Alanya – Antalya (134 km)
  2. Etap: 9 Ekim 2023 Kemer – Kalkan (165 km)
  3. Etap: 10 Ekim 2023 Fethiye – Babadağ (102,9 km)
  4. Etap: 11 Ekim 2023 Fethiye – Marmaris (162,1 km)
  5. Etap: 12 Ekim 2023 Marmaris – Yalıkavak (180,5 km)
  6. Etap: 13 Ekim 2023 Bodrum – Selçuk (193,2 km)
  7. Etap: 14 Ekim 2023 Selçuk – Manisa- İzmir (159,8 km)
  8. Etap: 15 Ekim 2023 İstanbul – Sultanahmet (133,7 km)

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu