Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

6 ton mantar üretiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi’nden 4 yıl önce mezun olan Yasin Soylu, Adana’nın Kozan ilçesinde aldığı kursların ardından kurduğu bin metrekarelik tesiste aylık 6 ton mantar üretmeye başladı.

 

EĞİTİMİN MERKEZİ

Girişimci Yasin Soylu, yaptığı açıklamada, 4 yıl önce Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun mantarcılık bölümünden mezun olduğunu, ardından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin açtığı 2. Uygulamalı Kültür Mantarcılığı Kursunu bitirdiğini söyledi.

 

250 METREKARE

Kursun ardından Kozan ilçesinde daha önce 250 metrekare oluşturduğu alanı bin metrekareye çıkardığını ifade eden Soylu, burada istiridye, kültür ve kansere karşı alternatif tıp alanında da kullanılan reisi mantarının yetiştiriciliğine başladığını kaydetti.

 

SIKINTI YAŞANIYOR

Tesiste 10 kişi çalıştıklarını ve ayda 6 ton mantar aldıklarını belirten Soylu, “Yetiştirdiğimiz mantarları Adana’nın yanı sıra Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep’e gönderiyoruz.” dedi.

Seralarda yetişen ürünlerin don, doğal afet gibi durumlara karşı sigorta kapsamına alındığı, ancak mantarın sigortalanmadığını vurgulayan Soylu, bu konuda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x