Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemSağlık

7 kişiden biri diyabetli

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyabet Hastalığı konusunda farkındalık yaratmak ve halkı bilinçlendirmek amaçlı etkinlikler düzenledi. Halk Sağlığı Müdürü Güngüneş, “Diyabet hastalığının görülme sıklığının obezitenin artışına paralel olarak hızla arttığı ve 20 yaş üzeri her yedi kişiden birinin diyabetli olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.

RADYO PROGRAMI DÜZENLENECEK

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Altunbilekler AVM de konu ile ilgili stand açılarak erişkin vatandaşların kan şekeri ölçümleri yapıldı ve broşürler yardımıyla Kırıkkale halkı bilgilendirildi.Etkinliklerin devamı olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından radyo programı düzenleneceği öğrenildi.

‘KAN ŞEKERİNİN YÜKSELMESİDİR’

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Feramiş Ender Güngüneş yaptığı açıklamada, “Diyabet, diğer adıyla şeker hastalığı  vücudumuzda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır.  Kısacası  Diyabet kişinin, yediği besinlerden kana geçen şekeri yani glikozu kullanamaması ve kan şekerinin yükselmesidir.

7 KİŞİDEN BİRİ DİYABETLİ

Yapılan bilimsel çalışmalarla ülkemizde yaklaşık 6.5 milyon kişinin diyabetli olduğu, yaklaşık 3.2 milyon kişinin ise diyabetli olduğundan haberdar olmadığı tespit edilmiştir. Bunların yanı sıra diyabet riski yüksek olan nüfusumuzun ise yaklaşık 14 milyon kişi olduğu tahmin edilmektedir. Diyabet hastalığının görülme sıklığının obezitenin artışına paralel olarak hızla arttığı ve 20 yaş üzeri her yedi kişiden birinin diyabetli olduğu ortaya çıkmıştır.

DİYABET İÇİN RİSK FAKTÖRLERİ:

45 yaşının üstünde olmak, fazla kilolu olmak, diyabeti olan yakın bir aile ferdinin olması (anne, baba veya kardeşler gibi), daha önceki hamilelik esnasında diyabet gelişmiş olması

ŞEKER HASTALARINA KÜÇÜK ÖNERİLER

Günde en az 2 kez sabah akşam şekerinizi ölçün, kayıt tutun ve bu kayıtları kontrol anında doktorunuza gösterin. Kilonuzu kontrol altında tutun, ideal kilonuzu koruyun. Günlük düzenli yürüyüşler yapın. Öğün atlamayın, diyetisyeninizin veya doktorunuzun yemeyi önermediği hiçbir şeyi yemeyin, ısrarlara kulak asmayın. Halk arasında diyabete iyi geliyor diye önerilen tatlı yiyeceklerden uzak durun” diyerek uyarılarda bulundu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu