Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimKırıkkaleManşet

71 Burs’a Bin 816 Başvuru

Hayırsever iş insanından 71 öğrenciye burs fırsatı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2020-2021 eğitim-öğretim yılında üniversitelerin lisans bölümlerine yerleşen 71 öğrenciye burs imkanı sağlayan e-imzaTR Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, 1816 öğrencinin başvuru yaptığını belirtti.

Başvuruları değerlendirme sürecinin en geç 1 hafta içerisinde tamamlanacağını ifade eden Orhan Kılıç, 1816 üniversite öğrencisinin arasından 71 öğrenciye burs verileceğini söyledi.

Kırıkkaleli öğrencilere imkanlar doğrultusunda her daim burs vermeyi düşündüğünü aktaran Kılıç, şunları kaydetti:
“Toplam 1816 kişi başvurmuştur. Başvuruların değerlendirilme sürecini en geç bir hafta içerisinde tamamlamayı planlıyorum. Başvuruların değerlendirilmesinde daha öncede ilan ettiğim gibi öncelikle; başvuran kişinin Kırıkkale ili nüfusuna kayıtlı olması, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında üniversitelerin lisans bölümlerinden herhangi birine yerleşmiş olması gerekiyor. Öncelikle yukarıdaki iki ön şartı taşımayan başvurular maalesef değerlendirilmeye alınmayacaktır.”
Diğer değerlendirme kriterlerinden bahseden Kılıç, “Öğrencinin; hane geliri, yerleşme puanı, başka burs alıp almadığı, aile durumu, üniversite yeri, hanede başka okuyan kişilerin olup olmadığına da bakılarak değerlendirmelerin son halini alacağını belirtti.İş insanı Orhan Kılıç “71 öğrenci içerisine giremeyecek kardeşlerimden şimdiden özür diliyorum gücüm şu an 71 kardeşime burs vermeye yetiyor keşke başvuran 1816 kardeşime de burs verebilsem. Allah bana ömür ve imkan verdiği sürece Kırıkkaleli kardeşlerime bundan sonra da burs vermeye devam edeceğim” ifadesini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x