GündemKırıkkaleManşet

75 milyon TL finansman sağlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ESNAF VE SANATKÂRLAR KREDİ KOOPERATİFİ 61. OLAĞAN MALİ GENEL KURULU TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
 
Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi 61. Olağan Mali Genel Kurulu Toplantısı kooperatif ortaklarının katılımıyla hafta sonunda Gök Düğün Salonu´nda gerçekleştirildi. Başkan Cebeci, “2015 yılında kooperatifimiz ortaklarına eski parayla 75 milyon lira finansman sağladık” dedi.
 
GELİR GİDER BİLANÇOSUNU AÇIKLADI
Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi 61. Olağan Genel Kurulu Toplantısı 1127 üyenin katılımıyla Gök Düğün Salonu´nda gerçekleştirildi. Bakanlık temsilcileri, Halk Bankası yetkilileri, esnaf oda başkanları, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda üyenin katıldığı genel kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Genel kurula tayin edilen divan üyeleri sırasıyla 13 maddelik gündem maddesini okudu. Denetim, bilanço, gelir gider raporlarının okunmasının ardından kürsüye çıkan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci faaliyet raporunu da kısmen içeren bir konuşma yaptı.
 
TALİMATLARI YERİNE GETİRİYORLAR
Yıl içerisinde kullandırılan kredi miktarı, faiz oranları ve yeni kredi imkânlarından bahseden Başkan Cebeci, “2015 yılında kooperatifimiz ortaklarına eski parayla 75 trilyon lira finansman sağladık. Tüm ortaklarımızın taleplerini günü birlik yerine getirmeye çalıştık. Bu konuda şube müdürümüze de teşekkür ediyorum. Onlarda gerekli mesaiyi siz ortaklarımız için ellerinden geldiğince gösterdiler. Biliyorsunuz ki limitlerimiz 100 bin lira. Şartlarını yerine getiren her ortağımıza 100 bin lira kredi dağıtıyoruz. Buna ilave olarak yine 20 bin liralık bir kredimiz var. İsteyen ortaklarımız ondan da faydalanabiliyor. En son sayın başbakanımızın 30 bin lira masrafsız, kesintisiz ve faizsiz bir kredi verilmesi yönünde bir talimatı oldu. Bizde bu talimatları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu konuda şöyle bir sıkıntı yaşıyoruz”
 
ŞİMDİLİK CİDDİ BİR SIKINTIMIZ YOK
“Yılbaşından itibaren başladı; kooperatife 2016 yılında borcu olmayan üyelerimizi bu krediden faydalandırıyoruz. Ancak takdir edersiniz ki çok yoğun talep var. Şuan da 70-80 arkadaşımızın bu taleplerini yerine getirdik. Ancak şuanda gelirken dosyaları saydım, 537 tane sırada bekleyen esnaf arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızın bütün taleplerini yerine getireceğiz. Ancak onlardan da biraz anlayış bekliyoruz. Çünkü 500-600 kişiye bir iki günde ödeme yapma şansımız yok. Onun için zaman içerisinde arkadaşlarımızın talepleri zaman içinde yerine gelecektir. Kimsenin endişesi olmasın. Kırıkkale esnaf ve sanatkârının ve üyelerimizin kooperatiften hiçbir şekilde kredi kullanamama gibi bir durumu yoktur. İsteyen her ortağımıza geldiği gün tüm kapılarımız sonuna kadar açıktır. Tüm talepleri anında istedikleri ne ise yerine getirilmektedir. Onun haricinde ciddi bir sıkıntımız yok.”
 
GENİŞ KATILIM SAĞLANDI
Kredi faizleri hakkında bilgi veren Cebeci, “57 milyon lira finansmanımız var, 72 milyon lira 2014 yılında devredenlerle beraber 2015 yılında ortaklarımıza kredi kullandırdık. Diğer faizli kredilerimizi biliyorsunuz. 1 yıl içerisinde ödeyenler yüzde 4, 5 yıla kadar vadeli ödeyenler yüzde 5, kooperatif kesintimiz yüzde 1,5, banka kesintisi yüzde 2, yüzde 0,5 üst birlik kesintisi, yüzde 1´de güçlendirme fonuna para kesiyoruz. Yani kooperatifin kesintileri ortağın kullanacağı paranın yüzde 5´i, diğer kesinti olan yüzde 3 blokeyi son taksitle ortağımıza tekrar iade ediyoruz. Genel kurulumuz hayırlara vesile olsun. Hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.  Cebeci´nin konuşmasının ardından kooperatif ortaklarına krediler hakkında geniş kapsamlı bir bilgilendirme yapıldı

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu