Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Aile toplumun birer temel taşıdır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Din alanında çeşitli hizmetler veren İl Müftülüğü, aile arasındaki bağların daha da sıklaşması amacıyla ‘Aile İçi İletişim’ adı altında konferans düzenledi. Gençlere ve yetişkinlere çeşitli bilgiler veren Müftü Bekir Gerek, “Aile toplumun birer temel taşlarıdır” dedi.
 
İLAHİLER SESLENDİRİLDİ
Geçtiğimiz hafta içerisinde Kültür Merkezi’nde eğitim konferansı düzenleyen İl Müftülüğü, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Nur Camii ve Külliyesi konferans salonunda ‘Aile İçi İletişim’ adı altında konferans düzenlendi. Konferansa Vali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferans, Nur Camii müezzini Murathan Önder’in seslendirdiği ilahilerle başladı.
 
BİRBİRLERİNE ZAMAN AYRILMALI
Nokta Camii müezzini Yakup Öney’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Bekir Gerek, konuşma yaptı. Gerek, ailenin toplumun temel taşı olduğunu, sağlıklı bir ailenin ancak sağlam bir iletişim ile devam edeceğini bunun için de eşlerin bu konuda birbirlerine zaman ayırmaları gerektiğini belirtti. Konuşmasının sonunda ailelerin huzur ve mutluluğu için sohbet birliği, sofra birliği, seyahat birliği ve seccade birliği olmak üzere dört birliktelik tavsiye etti.
 
HAFIZALARI DA DAHA GENİŞ OLUR
Konferansa konuşmacı olarak katılan Manisa Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Hüseyin Öresin, aile ve toplum için hayati önem taşıyan meselelere değindi. Öresin, “Bir elbise alırken bile elbisenin uygunluğu konusunda çevremizdekilerin görüşlerini aldığımız halde yani istişare ettiğimiz halde evlenmek gibi hayati önem taşıyan bir konuda hissiyatımızla değil istişare ederek karar vermemiz gerekir. Geniş ailede yetişen çocuklar daha fazla iletişimde olacağı için hafızaları da daha geniş olur.”
 
ALTI DİLİ ETKİLİ KULLANMAMIZ GEREKİR
Kur’an’da bildirilen ifk hadisesi bize ailesel bir krizi nasıl çözeceğimizi ders vermektedir. Peygamber a.s.m iftiraya uğrayan Hz. Aişe validemize karşı nasıl bir tutum ve davranış sergilemişse onları örnek almalıyız.  Klasik anlayışta anne ve babalar çocuklarının sadece yeme-içme ve maddi ihtiyaçlarını karşılayarak görevlerini yaptıklarını zannederler. Halbuki çocuğun sadece bunlara ihtiyacı yoktur. Mutlu bir aile için altı dili etkili kullanmamız gerekir.”
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu