Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
2024 Yerel SeçimlerSiyaset

AK Parti Kırıkkale, Nevşehir ve Yozgat’ı Kaybetti

AK Parti elinde bulundurduğu komşu iller olan Kırıkkale , Nevşehir ve Yozgat Belediyelerini kaybetti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti elinde bulundurduğu komşu iller olan Kırıkkale , Nevşehir ve Yozgat Belediyelerini kaybetti.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Türkiye’de bambaşka bir tablo ortaya çıkarken komşu illerde de değişim oldu.2019 yerel seçimlerinde Orta Anadolu’da tek kırmızı il olarak Türkiye’de gündem olan Kırşehir’in çevresindeki AK Partili Belediyelerde büyük bir değişim yaşandı.

KIRIKKALE’DE CHP’Lİ HMET ÖNAL KAZANDI

AK Parti Belediyesi olan komşu il Kırıkkale’de CHP Milletvekili Ahmet Önal Belediye Başkan Adayı olmuştu. Kırıkkale’de çok sevilen Önal, AK Parti Adayı Mehmet Saygılı’ya büyük fark attı. AK Parti ve MHP’nin ittifak yapmadığı Kırıkkale’de 49 bin 681 oy alan Ahmet Önal yüzde 49,90 ile yeni Belediye Başkanı oldu. AK Parti Adayı Mehmet Saygılı yüzde 23,17, MHP Adayı Harun Ulusoy ise yüzde 19,15 oy oranına sahip oldu. Kırıkkaleliler seçim zaferini coşkulu kalabalıkla kutladılar.

NEVŞEHİR’DE RASİM ARI EMANATİ GERİ ALDI

2019 Yerel seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkan Adayı seçilen Rasim Arı, bir kaç yıl sonra görevinden alınmış ve yerine Mehmet Sevran getirilmişti. Rasim Arı’nın görevden alınması ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmış ve yolsuzlukları araştırdığı için görevden alındığı ileri sürülmüştü. Rasim Arı ise açıklamasında emaneti geri alacağını belirtmişti. İYİ Parti’nin Nevşehir Belediye Başkan Adayı olan Rasim Arı 33 bin 268 oy ve yüzde 52’lik oy oranı ile Nevşehir’in yeni Belediye Başkanı oldu. AK Parti adayı Mehmet Sevran yüzde 34,50, MHP adayı Adnan Doğu ise yüzde 6,25 oy oranına sahip oldu. Hacıbektaş’ta ise Bağımsız Aday Ali Kaim kazandı.

YOZGAT YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE GEÇTİ

AK Parti’nin en güçlü olduğu illerden olan Yozgat’ta da büyük değişim yaşandı. AK Parti ve MHP’nin ittifak yapmadığı Yozgat’ta Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan yüzde 36,33 oy oranı yeni belediye başkanı oldu. Yozgat’ta MHP adayı Ömer Açıkel yüzde 29,78 , AK Parti’nin adayı Celal Köse ise yüzde 26,81 oy oranı alabildi. Yerköy’de ise İYİ Parti belediyeyi AK Parti Adayı Fatih Arslan’a kaptırdı.

AKSARAY AK PARTİ’DE KALDI

Kırşehir’in komşu illerinden olan Aksaray’da AK Parti Evren Dinçer yüzde 36,85’lik oy oranı ile yeni Belediye Başkanı oldu. AK Parti’nin ardından MHP adayı İrfan Çıtak yüzde 28,72, İYİ Parti adayı Mustafa Tuğrul Karacaer ise yüzde 20,29 oy oranına sahip oldu. Ortaköy İlçesi’nde MHP’nin adayı Ahmet Koyuncu Kazanırken Sarıyahşi’de tartışmalı isim Fatih Ünsal MHP’nin adayı Doğan Mutlu’ya karşı kaybetti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x