Siyaset

Anadolu basınının çığlığını duyun

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Milletvekilleri parti genel merkezinin yeni çalışma programı kapsamında Kırıkkale’ye gelerek sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaflar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Kırıkkale’nin ve sektörlerin sorunlarının dile getirildiği toplantıda yerel basını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Anadolu basınının çığlığının duyulması gerektiğini söyledi.

SORUNLAR RAPOR HALİNE GETİRİLECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Ankara Milletvekili Gamze Taşlıer, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal parti çalışması kapsamında Kırıkkale’ye geldi. Kırıkkale’de Öğretmen evinde gerçekleşen toplantıya CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, il ve ilçe teşkilat yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaflar ve kanaat önderleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Bozdağ, “Bizim amacımız yaşanan sorunları bizzat sektör temsilcilerinin ağzından duyarak çözümü noktasında genel merkezimize rapor halinde sunmak. Burada Kırıkkale’nin gerçek sorunlarını yaşayarak bilen STK temsilcilerimiz bulunuyor. Bizim diğer bir amacımız da farklı meslek gruplarının birbirinin sorunlarından haberdar olması. Bu talepler tek tek not alınarak genel merkezimize bir rapor halinde sunulacaktır” diye konuştu.

EKONOMİK PROBLEM

Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’da 15 aylık zaman diliminde yaptıkları çalışmaları dile getirdi. 15 aydır Kırıkkale’nin sorunlarını her platformda dile getirerek çözüm yolu aradıklarına vurgu yapan CHP Milletvekili Önal, “Kırıkkale’nin geçmişe dönek çok sayıda problemi var. Bunların en başında da ekonomik problemler geliyor. İşsizlik almış başını gidiyor. İnsanlar iş için memleketini terk ediyor. Bizler iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyoruz ama bu da bir yere kadar. Bu toplumsal bir problem haline gelmiş durumda. Partimizin milletvekilleri Kırıkkale’nin sorunlarını dinlemek için buraya geldiler. Burada STK temsilcilerimizi ileteceği talepler bir rapor halinde genel başkanımıza sunacağız” ifadesini kullandı.

MKE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE’YE GETİRİLMELİ

STK temsilcileri adına konuşan Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, esnafların ve toplumun yaşadığı sorunları dile getirdi. Kırıkkale’nin tarım ve hayvancılık ağırlıklı olduğunu belirten Başkan Köstekli, tarım ve hayvancılıkta girdi maliyetlerinin aşağı düşürülmesi gerektiğini söyledi. Köy okullarının kapanmasının da yanlışlığından söz eden Köstekli, köy okullarının kapanmasıyla köyde insan bulunamaz hale geldiğine dikkat çekti. Köstekli Kırıkkale’de bir çok fabrikası bulunan MKE’nin de genel müdürlüğünün Kırıkkale’ye getirilmesi gerektiğini söyledi. Emekliler derneği Başkanı Zekeriya Aytekin’de emeklilerin yüzde 70’inin açlık sınırı altında maaş aldığını belirterek, bu durumun acilen düzeltilmesi gerektiğini, 2000 den sonra emekli olanların emekli maaşlarında düzenleme yapılmasını beklediklerini söyledi. Aytekin ayrıca emeklilerin talepleriyle ilgili milletvekillerine mektup teslim etti.

 

ANADOLU BASINI BÜYÜK SIKINTI İÇERİSİNDE

Katılımcıların taleplerinin iletmesinin ardından söz alan Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Atilla Sertel’de çeşitli açıklamalarda bulundu. Sertel “CHP olarak bizim amacımız ayağınıza gelerek kentlerin sorunlarını bir rapor halinde genel merkezimize sunmak ve bir iktidar hazırlığı içerisine girmek. Biz ülkemizde birliği, beraberliği ve kardeşliği istiyoruz. Kimsenin kimseyle problemi olmadığı bir Türkiye olsun istiyoruz. Halkla iç içe milletvekilleri lazım bize. Su dönem Türkiye’de müthiş bir israf dönemi yaşanıyor. Öyle bir israf yaşanıyor ki Anadolu Basınının çığlığını duymuyorlar. Anadolu basını çok büyük sıkıntılar içerisinde. Kağıdı, boyası, bütün harcamaları dolar üzerinden yapar duruma gelmiş. Bir ülkede gazete kağıdının yurt dışından getirilmesi ne acı bir durum. Yerel basının ayakta kalması için gereken destek sağlanmalıdır. Bizler bu desteklerin sağlanmadığını ve üstüne üstlük resmi ilanlar ve çeşitli ilanlardan kesintiler yapıldığını biliyoruz. Anadolu basının çığlığına artık duyun” şeklinde konuştu. Ankara Milletvekili Gamze Taşlıer, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’de günde dair açıklamalarda bulundu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x