Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyasetSon Dakika

Anayasa Mahkemesi başkanını seçti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Okuyacağınız bu haber Türkiye’de sadece ve sadece Haber71.net’net.
Haber71’in edindiği bilgilere göre Anayasa Mahkemesi’nin yeni başkanı 10 oyla Zühtü Arslan olacak. Başkanvekili Serruh Kaleli ise 7 oy alacak.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın 13 Mart’ta yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalacak başkanlık için yarın seçim yapılacak.
YENİ BAŞKAN ARSLAN
Anayasa Mahkemesi internet sitesinde yer alan duyuruda, Anayasa’nın ve Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun ilgili maddeleri uyarınca yarın saat 10.00’da başkan seçimi yapılacağı belirtildi. Başkan, Genel Kurul tarafından üyeler arasından gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla dört yıl için seçilecek. Yarın toplam 17 oy kullanılacak. Haber71 olarak aldığımız ciddi kaynaklara göre, Anayasa Mahkemesi Üyesi Zühtü Arslan 10 oy alarak başkan seçileceği iddia edildi.
HAŞİM KILIÇ’IN DESTEĞİ YETMEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan’ı desteklemesi nedeniyle çoğunluk ibresi bu isme kaydı. Arslan’ı 10 üyenin, Haşim Kılıç’ın başkan olmasını istediği Serruh Kaleli’yi ise 7 üyenin desteklediği iddia edildi.Anayasa Mahkemesi başkanını seçti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu