Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

BAŞARAMAYAN GİDECEK

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Eğitim değerlendirme toplantısında yöneticilere mesaj veren Vali Sezer;

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı genel değerlendirme basın buluşması toplantısına katılan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ilin eğitimde başarısını artırmak adına ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Bu yolda üzerine düşen görevi yerine getirmeyeceklere de sert mesajlar veren Vali Sezer, “Ne bir öğrencimizi, nede bir okulumuzu kişilerin inisiyatifine bırakma lüksümüz yok. Ona göre önlem alacağız” diye konuştu.

BİR ÖĞRENCİYİ DAHİ KİMSENİN İNİSİYATİFİNE BIRAKAMAYIZ

Kırıkkale’de eğitimde başarıyı artırma projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı genel değerlendirme toplantısı düzenlendi. Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısına Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve diğer idareciler katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Yunus Sezer “Ne bir öğrencimizi, nede bir okulumuzu kişilerin inisiyatifine bırakma lüksümüz yok. Ona göre önlem alacağız. Bir sistem kurduk. Bu sistem denetim mekanizmasıyla çalışıyor. Mesele sadece sınıfta oturan bir öğrenci değil, bunun bir aile boyutu var, okulun, öğretmenin tavrı aileye yansıyor.  İkinci boyutu idareci boyutu, üçüncüsü bunların güvenliği, dördüncüsü sportif ve sosyal boyutu var. Biz şuanda karar vermek zorundayız. Öğrenciler sadece okula gidip gelecekler mi? Yoksa bütün bir sistem kurup, bu sistemin içerisine tüm öğrencilerimizi mi yerleştireceğiz? Bunun kararını vermek zorundayız. Kırıkkale olarak biz ikinci şıktan yana verdik. Buna göre de bir sistem kurduk, geçen yıl başladı bu sene saç ayakları tam yerine oturacak. Bu konu, bir valinin, bir İl Müdürünün, bir okul müdürünün inisiyatifine bırakılmayacak kadar hayati bir meseledir. Biz buradan gideriz ama önemli olan bu sistemin işlemesi.

ÖĞRENCİSİ 4 YILLIK ÜNİVERSİTE KAZANAMAYAN İLÇE VAR

Vali Sezer “Bununla ilgili somut hedefler koyduk. Yapıyormuş gibi meselesini ortadan kaldırıyoruz. Bir idareci mış gibi davranmayacak. Ya var, ya yok. İkisinin ortasını kesinlikle istemiyoruz. Kaçtane öğrencin var, ne başarı elde ettin? Okullara gittiğim zaman şunu görmek istiyoruz, biz şunu yaptık, şu başarıyı yakaladık.  Örneğin 3-4 tane ilçemizde 4 yıllık üniversiteyi kazanan öğrencimiz yok. Oradaki idareciler kendisini sorgulaması lazım. Bunu demiyorsa idarecilik yapmasın. Milli Eğitim Müdürlüğünü tebrik ediyorum, bir kabuğunu kırma çalışması var. Eminim ki bu senenin sonunda tüm Türkiye’ye örnek olacak bir Milli Eğitim tablosu ortaya çıkacak. Sosyal okul projesi içerisinde okul müdürlerini ve alt yöneticilerini topladık, bu kadar kafalarına dikte etmemize rağmen 17 tane okul müdürü hiç katılmamış. Bu yöneticilerin kendisini çekip sorması gerekir. Bunların hepsine soruştura açtık. Burada ödül ve ceza sistemi işliyor. Bütün okullarda kulüpleşmelere gidiyoruz. Okullarımızın ne eksiği varsa karşılayacağız ama sonuçta başarı bekliyoruz. Akademik olarak Kırıkkale’yi bu senenin sonunda Türkiye’de ilk 5’te göreceğimize inanıyorum. Başaramayan gidecek” ifadesini kullandı.

53 BİN 629 ÖĞRENCİMİZ BULUNUYOR

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’de eğitimde Kırıkkale’nin akademik başarısını artırılması yönünde yapılan çalışmaları anlattı. Tüfekçi “Kırıkkale genelinde 22′ i okul öncesi, 80’sı ilkokul, 77’si ortaokul, 67’u lise ve dengi okul olmak üzere  toplam  246 okulumuz bulunmaktadır. Toplam derslik sayısı 2.820 dir. Öğrenci sayısı;  İlimizde Okul öncesi 3.820, İlkokul 14.000, Ortaokul 16.139, Lise ve dengi okullarımızda 19.018 olmak üzere toplam 53.629 öğrencimiz bulunmaktadır. Ayrıca emek dolu, hummalı bir çalışma neticesinde toplam 421.734 adet ücretsiz ders kitabı öğrencilerimizin sırasına konmuştur. İlimizde kadrolu 3.450 öğretmenimiz bulunmaktadır. Ayrıca yaklaşık 150 ücretli öğretmen görev yapmaktadır.

2019-2020  EĞİTİM ÖĞRETİM YILI STRATEJİ VE PROJELERİMİZ

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2019-2020 eğitim öğretim yılının I. döneminden itibaren, ilimizde eğitimin tüm kademelerinde sosyal kültürel ve sportif etkinliklere çeşitlilik kazandırma, ilimizin eğitim başarısını arttırma, kendine güvenen, çözüm odaklı, geleceğe umutla bakan sağlıklı, mutlu bireyler yetiştirme amacıyla Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyonu ışığında çalışmalar yapmak, Kültürel,Sosyal ve  Sportif Faaliyetler, Yenilikçi Eğitim Uygulamaları, Yönetici ve Öğretmenlerin Mesleki Gelişimleri, Okullar arası Başarı Farklarının Azaltılması, Okullarımızda Ölçe ve Değerlendirme Uygulamalarını yürütmeyi planlamaktayız. Ayrıca Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimimiz Başarıyı Arttırma Komisyonu, 2019-2020 Çalıştay Komisyonu, Kültür ve Sanat Komisyonu, Sportif Faaliyetler Komisyonu, Sosyal Okul Komisyonu kurmuş olup bu komisyonlarda görev alan öğretmenlerimiz planlanan projelerimizi yürüteceklerdir.

ERASMUS+ PROJELERİ

Kırıkkale’de Erasmus+ projeleri kapsamında ilimizde 13 proje, 366.333 Euro hibe ile çalışmalarını yürütmektedir.  Anlıyorum Ama Konuşamıyorum Erasmus + Projesi. 5 konsersiyum üyesi okulumuzda görev yapan 15 İngilizce öğretmenlerimizi yurt dışına konuşma becerilerinin gelişimi ve öğrencilerde uygulanacak yöntem ve tekniklerinin gelişimi için yurt dışına kursa gönderiyoruz. Montessori ile Mesleki Gelişim Stajım Erasmus + Projesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde öğrenim gören okul öncesi alanı öğrencilerini yurt dışına staj programı için İtalya ve Hollanda’ya gönderiyoruz.

 

ULUSAL VE YEREL PROJELER

AHİLER Kalkınma Ajansı,  4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı, KOP (T. C. Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı ) ,TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında 14 okulumuz proje çalışmalarını yürütmektedir. Ar-Ge Öğretmen Akademisi Eğitimleri, Ulusal ve Uluslar arası Proje Hazırlama Semineri 07-10 Ekim 2019 Sosyal Girişimcilik Eğitimi   23 Aralık 2019, İleri Seviye Sosyal Girişimcilik Eğitimi   24-25 Aralık 2019, Öğrenci Koçluğu Eğitimi   26-27 Aralık 2019, İnnovasyon Mühendisliği Eğitimi    26-27 Aralık 2019, Sosyal Girişimci Gençler  Eğitimi   24-25 Aralık 2019.

BİR KAHVENİZİ İÇERİZ PROJESİ

“Bir Kahvenizi İçeriz” sloganıyla başlayan ve geçen yıl 19.894 velimizi ziyaret ettik. Bu yıl da gönüllü öğretmen ve idarecilerimizle öğrenci ve velilerimizi  ziyaret etmeye devam edeceğiz. Fikirkale Öğretmenler Odası Projesi Fikir Sizin Kırıkkale Hepimizin. Öğretmenlerimizle yüz yüze görüşerek onların fikirlerinden faydalanmak, yaratıcı fikirleri ilimiz eğitim öğretim sürecine entegre ederek yeni kazanımlar sağlamak amacıyla Milli Eğitim Müdürümüz başkanlığında okul ve kurumların öğretmenler odası ziyaret edilerek, öğretmenlerin eğitim ve öğretime dair görüş ve öneriler alınmaktadır. Ayrıca sosyal medyada oluşturulan Fikirkale sayfasında öğretmenlerimiz eğitimde iyi örnekleri paylaşabilmektedirler. 127 okul ziyareti gerçekleştirilmiştir.

 

ÖĞRETMENLERİMİZE TEZSİZ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM YAPMA İMKÂNI

Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Kırıkkale İl Mili Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim, araştırma ve danışmanlık konularında “Eğitimde İş Birliği Protokolü” imzalanmıştır. Bu Eğitim Öğretim yılımızda “Eğitim Yönetimi ve Denetimi” alanında 246 öğretmenimiz ön başvuruyu geçmiş olup, yapılacak değerlendirme sonucunda 100 öğretmenimiz  tezsiz yüksek lisans yapmaya hak kazanacaktır. Protokol gereği bu uygulama 2 yıl boyunca devam edecektir.

SOSYAL OKUL PROJESİ

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında, 5 ayrı kategoride (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, akademik lise ve mesleki eğitim liseleri). 50 okulumuz saha ziyaretine kalmış, yapılan değerlendirmeler sonucunda 13 okulumuz dereceye girerek ödüllendirilmişlerdir. Okullarımızın akademik, sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalarına kalite ve değer katmak amacıyla bu eğitim öğretim yılında da kriterlerin güncellenmesi ile Sosyal Okul Projemizi tekrar uygulamaya koyacağız.

SPORTİF FAALİYETLER VE SPOR KULÜPLERİ

İl Merkezi 84, İlçeler 40 olmak üzere toplamda 124 adet spor kulübü bulunmaktadır.  Mevcut kulüp sayısını 145’e çıkarmak. Kurulan bütün spor kulüplerinin spor tescilini yaptırmak. Okul Spor Federasyonları oluşturulacak. (3 Adet farklı federasyon). Oluşturulan Okul Spor Kulüpleri Federasyonlarından Konfederasyon oluşturulacak. (Basketbol, Hentbol, Voleybol, Özel Sporcular, Oryantiring, Satranç, Dart, Masa Tenisi, Futbol, Bocce, Softbol ve Beyzbol) Branşlarında hazırlıkları tamamlanarak il içi kulüpler arası müsabakalara katılmak. Kurulan Konfederasyon adına İçişleri Bakanlığına, Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Kalkınma Ajanslarına Proje yazarak kulüplerin malzeme ihtiyaçlarını karşılamak. Yarıyıl Tatilinde müracaatlar doğrultusunda antrenör eksiklerimizi gidermek için İl Federasyon Temsilcileri ile koordineli çalışılarak eksik branşlarda antrenörlük kursları açtırılmaya çalışılacak.

“KIRIKKALE EĞİTİMDE BAŞARIYI ARTIRMA PROJESİ”

“Kırıkkale Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi” adlı projemizin genel amacı ilimizdeki eğitimin başarısını ve kalitesini artırmaktır. Bu hedefe ulaşmak için öğrencinin gelişim süreci gerek okul içi gerek okul dışında takip edilerek öğrenme eksikliklerinin geri bildirimler yoluyla anında tamamlanması, yapılacak ortak sınavlar ve kazanım sınavlarıyla eğitimin niteliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu amaca ulaşmanın ilk basamağı olan 05- 06 Eylül tarihleri arasında Eğitimde Başarı Çalıştayımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız.  Çalıştayda elde edilen sonuçlar eğitim süreçlerinin planlanmasında kullanılmaya başlamıştır. Üniversite sınav sonuçları, 2018 Yüksek Öğretim sınavlarında; Kırıkkale Eşit ağırlık Puanlamada Tükiye 6., Sözel Puanlamada Türkiye 13. Sayısal Puanlamada Türkiye 17.”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x