Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Başkan Sungur makamını çocuklara teslim etti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle makamını bir süreliğine ilkokul öğrencilerine bıraktı.

Makamlara çocuklar oturdu

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş yıl dönümü sebebiyle ilan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları yurt genelinde çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Bunlara bir yenisi de Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinden geldi. Bir gelenek haline gelen yöneticilerin koltuklarını çocuklara bırakması ve onlara yönetim hakkında söz verilmesi etkinliklerine Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur da katıldı. Başkan Sungur makamında ağırladığı ilçede bulunan Namık Kemal İlkokulu öğrencileri Ceylin Kayra Şahin, Ecrin Oğan ve Ahmet Vasfi Akçelik’e koltuğunu bıraktı ve gelecekte kendilerinin de belediye yöneticiliği görevini üstlenmek isteyip istemediği konusundaki fikirlerini sordu.

Çocuklarımızı kutluyorum

Çocukların evrensel çapta öneminden bahseden Başkan Sungur, “Bizler burada aracıyız onlar iyiye ve güzele teşvik etmek istiyoruz. Onlar da inşallah bizler gibi hizmet aşkıyla vatanına, milletine faydalı birer vatandaş olurlar. Sadece bizlerin bulunduğu makamlar gibi makamlarda değil görevleri her ne olursa olsun, görevlerini layığıyla yerine getirmeleri onlara tavsiyem. Bu bayram sadece bizim ülkemizdeki çocuklara değil, tüm dünya çocuklarına armağan edilmiş. Dünyanın dört bir yanındaki çocukların hepsinin bayramlarını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Karakeçili’de makam çocukların

Karakeçili ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bir öğrenci, belediye başkanlığı makamına oturdu. Temsili olarak belediye başkanı olan Karakeçili İlkokulu 2. sınıf öğrencisi İmran Keçeli, Belediye Başkan Vekili Veli Yıldırım’la bir süre sohbet ederek, müdürlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediyenin temel görevleri olan çöplerin toplanması, su şebekelerinin bakımı, tamiratı ve temiz su verilmesi, özellikle park ve bahçe temizliği konularında çalışmaların düzenli yapılmasını isteyen Keçeli, vatandaşlara hizmet sunumunda gerekli yardım ve desteğin sağlanması hususunda gerekli özenin gösterilmesi talimatını verdi.

 

Haber Merkezi

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x