Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Bedelli askerlik 500 bin TL olsun

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Şehit aileleri derneği Başkanı Torunlu’dan dikkat çeken öneri

Bedelli askerliğin de içerisinde bulunduğu torba yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu. Teklifte yaş sınırı 25, bedel 15 bin TL, askerlik süresi ise 28 gün olarak belirlendi. Konuya dikkat çekici bir açıklama yapan Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, bedelli askerliğin bedelinin 500 bin TL olmasını önerdi.

 

BU İNSANLARIN SUÇU NEYDİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu “Vatanın değeri parayla pulla ölçülmez. Her Türk genci askerliğini yapmak mecburiyetindedir. Benim param var, ben asker kaçağıyım, Ben gitmiyorum askere diyerek askere gitmeyecek, sonra da Devletimiz bunlara parayla askerlik yaptırıyor. Ne karşılığında paralarını alıyor? İnsanlar zenginler askere gitmeyecek, erteleyen bu gitmeyen insanlardan 15 Temmuz’da meydanlarda var mıydı? Fakir fukaranın çocukları bu devleti bedelini canlarıyla ödediler. Bunların Suçu Neydi? Ben askere gitmiyorum diyen insanların paralarını asla istemiyoruz. Para ödeyerek Askerlik yapılmaz. Her zaman dediğimiz gibi her Türk genci askerliğini yapacak. Bu annenin, babaların, kardeşlerin eşlerin çocuklarının yetimlerin haklarını yemesinler” ifadesini kullandı.

 

YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Başkan Torunlu “Madem ki çok zenginler. Çok çalışkanlar bedelli askerliğin parası 500 bin Tl olsun. Buradaki insanların çocukları benim param var, ben askere gitmiyorum demedi. Vatanperverlik para ile olmuyor. 15 Temmuz da tankların önüne atılanlar hem askerliğini yaptı, hem de tankların önünden kendilerini attılar. Bu insanlar neredeydi. Yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Şehit aileleri olarak biz bedelliye her zaman karşı çıktık. Şimdide karşı çıkıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene. Sayın vekillerimize de sesleniyorum iyi düşünsünler iyi karar versinler bu Milletin hakkını sizler mecliste savunacaksınız” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
yasin
yasin
20 Temmuz 2018 11:13

Senin zamanındaki başında bulunan devletin akılsızlığıymış başkan bey. Vatan sevdası dediğin askerlikle olmaz askerlik oradaki komutanların emirlerini yerine getirererek egolarını tatmin etmek olmuş artık bence profesyonel askerlik getirilmeli bir sürü işsiz gence de istihdam olur.

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x