Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşetSağlıkSporYahşihanYaşam

BESYO'da büyük mücadele

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

50 Öğrenci Alınacak Sınava Bin Başvuru Yapıldı, Bayılanlar Oldu
Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği bölümüne alınacak 50 öğrenci için başvuruda bulunan bin öğrenci ter döktü Kapalı spor salonu parkurunda zamana karşı koşup, potaya basket atma ve voleybol branşlarında temel becerilerini göstermek üzere çeşitli branşlarda yarışan öğrenciler kıyasıya yarıştı.
Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği bölümüne alınacak 50 öğrenci için başvuruda bulunan bin öğrenci ter döktü Kapalı spor salonu parkurunda zamana karşı koşup, potaya basket atma ve voleybol branşlarında temel becerilerini göstermek üzere çeşitli branşlarda yarışan öğrenciler kıyasıya yarıştı. Yarış sonunda bazı öğrencilerden baygınlık geçirenler oldu. Adayların etap zamanları ve Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS)’ndan aldıkları puanlarının dikkate alınacağı seçmelerde, öğrenciler, hazırlanan etapları kısa zamanda geçebilmek için kıyasıya yarıştı. Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, Kapalı Spor Salonu’nda yaptığı açıklamada, bu yılki sınavlara rekor seviyede başvuru olduğunu, geçen yıllara göre puanları da yükseltmelerine rağmen yaklaşık bin adayın sınava girebilmek için başvuruda bulunduğunu söyledi.
20’si kız 50 öğrencinin alınacağı bölüme, rekor seviyede müracaat yapıldığının altını çizen Kutlu, “Ülkemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar Kırıkkale’ye gelen öğrenciler, müracaatta bulundu. Şu anda bine yakın müracaat var. Sınavları normal planladığımız şekilde sürdürüyoruz. Belki bu yoğunluktan dolayı bir gün uzama söz konusu olabilir. Bu yıl adaylarımızı temel sportif becerileri ve fiziksel yeteneklerini bir test içinde ölçmeyi planladık. Futbol, basketbol, hentbol, jimnastik, atletsizim, koşu, durma, hızlanma, çeviklik gibi özelliklerin hepsini tek bir test içerisinde ölçüyoruz. Dolayısıyla adaylarımızı da farklı testlerle daha fazla yorup, vakitlerini almıyoruz. Sınavımız oldukça şeffaf. Parkurları teker teker yaptırıyoruz. Her öğrencinin sonuçlarını velileri, antrenörleri dışarıdan videodan izleyebiliyorlar” dedi.
Çeşitli parkurlarda sınava tabi tutulan öğrenciler ise parkurların zor olmasına rağmen başarılı olabilmek içni ellerinden geleni yaptıklarını belirttiler. Salonda temel sportif becerileri ve fiziksel yeteneklerini sergileyen öğrencilerden bazıları koşu sonrası baygınlık geçirdiler.
BESYO'da büyük mücadele - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri BESYO'da büyük mücadele - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri BESYO'da büyük mücadele - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri BESYO'da büyük mücadele - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri BESYO'da büyük mücadele - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu