Genel

Bilimsel Mirasımız, Gelecek Rüyamız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Bursa Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezinde “Bilimsel Mirasımız, Gelecek Rüyamız” konulu konferans verdi.

HABER: YELİZ ERDEM 

Konuşmasına Prof. Dr. Fuat Sezginin sözüyle başlayan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “‘İslam medeniyetinin büyüklüğünü kendi insanımıza anlatmak, batılılara anlatmaktan daha zor’ der büyük bilim insanımız Prof. Dr. Fuat Sezgin.  Geçmişten günümüze mekanik, kimya, coğrafya, astronomi, matematik, tıp gibi farklı bilim dallarında çalışmalar yapan ve teknolojik ürünler üreten bilim insanlarımızı ve onların dünya medeniyetine katkıları Batı’dan önce bizde başlamıştır. Medeniyet İslam Medeniyetiyle başladığı gibi 2053 ve 2071 hedeflerimizde görüldüğü gibi gelecekte de teknolojik ürünler üretmeye devam edeceğiz. Geleceğimizin emaneti siz değerli gençlerden isteğimiz milli ve evrensel olarak yetişen, geçmişinin farkında olan, geleceği başkaları tarafından şekillendirilmeyen, yenilikçi ve ileri teknoloji ürünler üreten, tasarım ve Ar-Ge’yi bir hayat tarzı haline getirmiş, dünyanın aranan elemanlarından olan lider gençler olmanızdır “dedi.

Rektör Aslan, İslam Bilim Tarihi ve Fuat Sezgin hakkında sorduğu sorulara doğru cevap veren öğrencilere kitap hediye etti.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu