Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

‘Bilinçli tarım, kaliteli ürün’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, tarımda Kırıkkale’nin yapılacak olan tarım projeleri ile il tarımının gelişeceğini söyledi. Köylerde ve kasabalarda çiftçileri bilinçlendirmek için toplantılar yapıldığını belirten Kırbaş, bilinçli tarım uygulamasını Kırıkkale’de ortaya koyduklarını bildirdi.

ÇİFTÇİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMLERİ

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Ceritmüminli’de müdürlüklerine bağlı veteriner hekimler ve tarım uzmanları ile birlikte çiftçilerin isteklerini ve görüşlerini dinledi. Bilinçli tarım uygulaması konusunda Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürlüğü’nden bilgi almak istediklerini ve sık, sık toplantılar yapılmasını isteyen çiftçiler, Müdür Kırbaş’a bu isteklerini ilettiler. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş ise, Kırıkkale’de bilinçli tarım ve bilinçli hayvancılık projesini hayata geçireceklerini söyledi. Müdürlüklerine bağlı uzmanlar tarafından çiftçilerin bilgilendirileceğini belirten Kırbaş, bu konuda çalışma yürüteceklerini açıkladı.

KALİTEYİ ARTIRIYOR

Kırbaş konuşmasının devamında şu ifadeler yer verdi, “Valiliğimizin yaptığı tarıma dayalı projeleri ve çalışmaları destekliyoruz. Bu konuda bizler de müdürlüğümüze düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Kırıkkale’de tarım ve hayvancılığı geliştirmek için, bilinçli tarım ve hayvancılık projesini vatandaşlara aktarmak için toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılarda bulunduğumuz iklime uygun olan ürünlerin yetiştirilmesi için çiftçilerimize uyarılarda bulunup, onlara yol gösteriyoruz. Bu konuda uzman arkadaşlarımı görevlendireceğim ve bizzat bu projeyi takip ediyorum. Çiftçilerin bilinçli tarım yapması, şehrimizdeki tarım kalitesini de artırttı” dedi.

BİLİNÇLİ GÜBRELEME

Tarımda bilim ve teknolojinin önemli olduğunu belirten Kırbaş, “Tarımda, bilim ve teknolojinin uygulanması yoğun tarımın giderek yaygınlaşması gübrelerden daha bilinçli ve bilgili şekilde yararlanılmasını zorunlu kılmaktadır. Topraktaki eksik besin maddelerine göre, eksikliği gidermek ve verimliliği artırmak amacıyla yapılan işleme gübreleme denir. Bilinçli bir gübreleme bitkinin ihtiyacı ile topraktaki mevcutların bilinmesi ile mümkündür. Bunu bilmenin tek yolu Toprak Analizi’dir. İlimiz Merkez Köylerinde, toprak analizi yaptıran çiftçi sayımızın artırılması için; toprak analizinin önemi, çevre kirliliğine etkisi, tarımsal girdilerin azaltılması, analiz sonucuna göre düzenli bir gübrelemeyle verimin arttırılması, toprak numunesi nasıl alınmalıdır konuları ile Toprak Analizi Destekleme Ödemesi hakkında bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır” diye konuştu.

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu