Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Bin 83 Talep Karşılandı

Kapınızdayız projesi sayesinde ihtiyaç sahiplerinin talepleri karşılanıyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kapınızdayız projesi sayesinde ihtiyaç sahiplerinin talepleri karşılanıyor.

Kırıkkale Valiliğinin başlatmış olduğu ve her Perşembe günleri gerçekleşen Kapınızdayız uygulamasında 1625 aileye ziyarette bulunuldu. Kaymakamlar, il ve ilçe müdürlerinin de katıldığı Kapınızdayız Projesi ziyaretlerin bu haftaki bölümünde 1083 talep karşılandı.

TALEPLER YERİNDE ALINIYOR

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun göreve başlamasının ardından Kırıkkale’de ihtiyaç sahibi vatandaşların gereksinimlerinin tespit edilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan Kapınızdayız Projesi başarılı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Başlatılan projeyle vakıf tarafından yapılacak olan ayni ve nakdi yardımların en sağlıklı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarının da yerinde belirlenmesi amaçlanıyor. Her hafta Perşembe günleri gerçekleşen ziyaretlere il merkezinde kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, ilçelerde ise kaymakamlar ve ilçe müdürleri ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların taleplerini alıyor.

OLUMLU BULUNAN TALEPLERİ KARŞILANIYOR

Kapınızdayız projesi kapsamında Kırıkkale merkez ve ilçelerde toplam 1625 aileye hane ziyareti yapıldı. Yapılan hane ziyaretlerinde vatandaşlarca muhtelif konularda 1723 talepte bulunuldu. İhtiyaç sahibi vatandaşların taleplerinden 1083 olumlu olarak değerlendirilerek sonuçlandırıldığı bildirildi. Ev ziyaretlerinde genel olarak ailenin durumunun yardım almaya müsait olup olmadığı yerinde yapılan incelemelerle tespit ediliyor. Bu çalışma ile aynı zamanda beyan edilen bilgilerinde doğruluğu teyit edilmiş oluyor. Hane ziyaretlerinde tespit edilen olumsuz bir durum varsa duruma göre gerekli yönlendirmelerde yapılıyor. Evde durumu çalışmaya müsait olan aile bireyleri varsa bunlar İş-Kur’a yönlendiriliyor. Vakıf tarafından gönderilen yardımlar aileye teslim ediliyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x