Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Bitkisel üretimde hastalık kontrolleri yapıldı

Kırıkkale İl Tarım Müdürü Sırrı Yılmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce yürütülen ekili arazilerde bitki çıkışı, gelişim ve hastalık kontrolleri çalışmalarına katıldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de geniş bir ekiliş alanına sahip olan nohut başta olmak üzere tüm ekili alanlarda bitkilerin çıkış miktarı ve gelişim oranlarının takibi, tarama yapılarak olası hastalıkların erken tespiti ve müdahalesi amaçları ile çalışmalar yürütülüyor. Konuyla ilgili değerlendirme yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “Bitkisel üretimde önemli bir dönemi geçiyoruz. Bu nedenle ekiplerimiz birçok koldan eş zamanlı olarak çalışıyor. Bir yandan süne zararlısı ile mücadelemiz de tespit ve kıymetlendirme yaparken bir diğer yandan da ekili arazilerimizde bitki çıkış miktarları ve gelişim oranlarını takip ediyor. Hastalıklara karşı da bir tarama gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımız ile çiftçimizin bol ve kaliteli bir hasat ile emeğinin karşılığını alabilmesini hedefliyor, olası hastalık ve olumsuzluklara karşı erkenden gerekli adımların atılmasını sağlıyoruz” şeklinde konuştu. Çiftçilerin ihtiyaç duyacağı desteği bizzat kendi işletmesinde almasının hedeflendiği Mobil Tarım Ekibinden de bahseden Yılmaz, “Aktif bir şekilde sürekli sahada olan Mobil Tarım Ekibimiz, programlı arazi çalışmalarımız, il ve ilçe müdürlüklerimiz, sosyal medya hesaplarımız ve iletişim numaralarımız ile çiftçimizin yanındayız. Tüm çiftçilerimizi ihtiyaç duyacakları her türlü teknik destek ve soruları için bizimle iletişime geçmeye davet ediyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x