Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Bostancı,Besiciler Zor Durumda

Kırıkkale'de hayvan besiciliği yaparak hayatını devam ettiren üreticiler, artan yem fiyatları karşısında ticaretlerini yapmakta zorlanıyorlar. Son bir yıl içinde besicilik sektöründe kullanılan yem fiyatları iki katın üzerinde arttı. Son aylarda satışlarda vade süresinde yem üreten fabrikalar vade kısıtlamasına gitti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de hayvan besiciliği yaparak hayatını devam ettiren üreticiler, artan yem fiyatları karşısında ticaretlerini yapmakta zorlanıyorlar. Son bir yıl içinde besicilik sektöründe kullanılan yem fiyatları iki katın üzerinde arttı. Son aylarda satışlarda vade süresinde yem üreten fabrikalar vade kısıtlamasına gitti.

KARA KARA DÜŞÜNÜYORLAR

Kırıkkale’de 550 üretici üyesi bulunan Kırıkkale Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı  Veteriner Hekim Yusuf Bostancı, artan fiyatlara paralel olarak üreticilerin yem alımında vade kısıtlaması ve yem temininde de sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekti. Bostancı gazetemize yaptığı açıklamada “fiyatların artışına örnek verecek olursak, 2021 yılı başında besi yeminin torbasını 3-4 ay vadeli 110 TL iken, bugün maksimum 45 gün vadeli 199 TL’dir. Besici hayvanına en az 10 ay bakmak zorundadır. Bu durum etin satış fiyatına yansıyacağı gibi üyelerimiz elinde bulunan hayvanlarını yem alıp nasıl besleyeceklerini kara kara düşünmektedirler. Çözüm olarak devletimizin acil besicilerin hayvanları için yem desteğinde bulunmasıdır.”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x